Головна » 2015 » Лютий » 07

Порятунок рибалок – справа рук рибалок

Порятунок рибалок – справа рук рибалок

Наприкінці минулого тижня, а саме у неділю, серед білого дня ледь не стали здобиччю вод Київського водосховища близько двох десятків рибалок-любителів. Випадковість, неабияка оперативність та майстерність професіоналів – членів Асоціації рибалок-користувачів Київського водосховища – запобігла потенційному нещасному випадку.
 
Голова Асоціації Микола Шинкаренко так описує випадок, що, на щастя, обійшовся без трагічного забарвлення: «Вихідного дня мені зателефонував наш користувач Сергій Буяло, який їхав з бо ... Читати далі »

Зміни у пенсійному забезпеченні

Зміни у пенсійному забезпеченні

Законами України «Про Державний бюд­жет України на 2015 рік», «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» встановлено ряд змін щодо пенсійного забезпечення громадян України.
 
Законом України «Про Державний бюд­жет України на 2015 рік» затверджено розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працезд ... Читати далі »

Є така професія – Батьківщину захищати

Є така професія – Батьківщину захищати

Костянтин Іванович Непоп народився 25 вересня 1979 року у Хотянівці. Згодом разом із батьками переїхав до Вишгорода, де у 1994 році закінчив школу №1. У 1999 році закінчив Київський енергетичний технікум, два роки працював у районній «Тепломережі», де пройшов шлях від слюсаря до майст­ра аварійної служби. Далі – призов до армії і служба в 95-й аеромобільній бригаді в Житомирі.
 
По закінченні строкової служби десантнику запропонували перейти на контрактну. У цей час у бригаді формувався батальйон, що ц ... Читати далі »

07.02.2015

Безоплатне харчування дітей-чорнобильців

Безоплатне харчування дітей-чорнобильців

Новий 2015 рік приніс неприємний подарунок для сотень тисяч сімей, чиї діти безоплатно харчувалися за «чорнобильськими» програмами у навчальних закладах.
 
Після святкових канікул школярів поставили перед фактом, що харчування призупинене до весни через введення децентралізації розподілу коштів з рівня Міністерства соціальної політики на рівень департаментів соціального захисту обласних держадміністрацій. Начебто владі необхідний час для проведення нових тендерних процедур з організації харчування. Але з першого ... Читати далі »

Загальний результат був би вагомішим

Загальний результат був би вагомішим

Наприкінці минулого року, а саме 24 грудня, керівники промислових підприємств, установ та організацій Вишгородського району, а також сільські голови обговорювали заходи, що запобігатимуть розбалансуванню  електроенергетичних систем району та сприятимуть  зменшенню споживання, зокрема газу, протягом опалювального періоду 2015 року.
 
– Сьогодні вже є перші і обнадійливі результати, що стосуються зниження газової залежності від Росії. І хоч потуги з вищезгаданого приводу досить скромні, навіть у межах одного ра ... Читати далі »

Життя у вихорі віденського вальсу

Життя у вихорі віденського вальсу

Часом здається дивним, що найяскравіше майбутнє проявляється у минулому. Над цим є сенс глибоко задуматися. Адже найзмістовнішою візиткою людини є її діти. Зрештою, у дітях сфокусовані всі досягнення, прагнення, здобутки і недоліки батьків… Чиє у цьому досягнення або провина – то вже інше питання, якого ми цього разу торкатися не будемо…
 
– Я й не знаю, що сказати з означеного вище приводу, – задумливо говорить ветеран, громадський діяч та почесний громадянин Вишгородського району Петро Марти ... Читати далі »

Вічний подвиг

Вічний подвиг

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Віддали своє життя за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. 
 
За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності всі вони отримали високе звання   Героя України. 
 
... Читати далі »

Мир і безпека – тільки разом

Мир і безпека – тільки разом

Останніми днями суспільно-політична ситуація у Київській області залишається стабільною, але громадяни та міліція повинні об’єднатися і докласти максимум зусиль для того, щоб у нашому регіоні було спокійно, без проявів сепаратизму, екстремізму чи тероризму.
 
Аби уникнути диверсій, працівники органів внутрішніх справ Київщини перейшли на посилений варіант несення служби, збільшивши кількість патрулів на вулицях. 
 

До уваги батьків

До уваги батьків

Згідно з законом України «Про внесення змін та визначення такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» відбулися зміни щодо організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.
 
Пункт 1 частини першої статті 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (зі змінами) про повне державне забезпечення ді ... Читати далі »

Теплий лист на Схід

Теплий лист на Схід

Отак живемо в щоденних турботах і не помічаємо, що поряд з нами живуть люди, про яких усі повинні знати, про їхні добрі справи, про їхню силу духу і про те, що за будь-яких обставин такі люди – взірець для прикладу.
 
Тож сьогодні я вирішив написати про свого колишнього колегу по роботі і брата по духу – це Петро Іванович Пон­зель, який проживає зараз в селищі Димер, але ми підтримуємо дружні стосунки. Йому зараз не просто жити, адже він, як кажуть «колясочник», не може самостійно ходити, не може ... Читати далі »

07.02.2015

Великий Кобзар – у філателії

Великий Кобзар – у філателії

6 лютого о 12.00 у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» відкривається філателістична виставка «Останнім шляхом Кобзаря» в ретроспективі відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.
 
Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році» протягом багатьох років займається вивченням історії Межигірського монастиря, творчості та життєвого шляху Великого Кобзаря. Виставка «Останнім шляхом Кобзаря», що відкривається в музеї, є продовженн ... Читати далі »