Головна » 2018 » Березень » 1 » Секрети професійної майстерності
16:51
Секрети професійної майстерності

Одним із пріоритетів державної освітньої політики є забезпечення якісної освіти для усіх дітей з особливими освітніми потребами. Впоратися з цим завданням можна тільки за умови добре організованої і спланованої роботи методичних об’єднань. Щороку педагоги Вишгородської районної спеціальної загальноосвітньої школи «Надія» діляться досвідом роботи з колегами із району. 26 лютого відбувся семінар-практикум «Організаційно-методологічні основи індивідуальної роботи з дітьми, які мають комбіновані порушення розвитку», для вчителів-дефектологів, корекційних педагогів, асистентів учителів, практичних психологів.
 Досвідом роботи поділилися заступник директора з навчально-виховної роботи Наталія Січкарчук, логопеди Тамара Коропта, Наталія Кравчук («Організація корекційної роботи з розвитку мовлення молодших школярів в умовах інклюзивної та спеціальної освіти», «Мнемотехніка, як засіб активізації мовленнєвої діяльності дітей з тяжкими порушеннями мовлення»). Вчителі-дефектологи Наталія Рудницька та Людмила Клименко, які працюють з першокласниками, розкрили секрети подолання труднощів, з якими зустрічаються «особливі» першачки спеціальної школи, Олена Велігурська та Ольга Кучеренко продемонстрували ефективні технології, що формують навички читання та переказування тексту, а Марина Жердацька відкрила для учасників семінару світ «Пластилінових фантазій». Практичним навичкам розвитку дрібної моторики та масажу навчала присутніх реабілітолог Ганна Леонтьєва. 
Під час тренінгового заняття з використанням елементів арт-терапевтичних методик, яке проводила практичний психолог Наталія Тиньчук, педагоги розглянули сучасні психологічні підходи у корекційно-розвитковій роботі з дітьми, які мають аутистичні розлади. 
 Зустріч пройшла в атмосфері плідної співпраці, надихнула всіх учасників на подальше фахове самовдосконалення, зростання професійної майстерності та творчої ініціативи.

Володимир ДУКА, директор ВРСЗОШ «Надія»
Фото Олени СТАТІЛКО

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 571 | Додав: slovo
comments powered by Disqus