Головна » 2018 » Березень » 15 » Пряма субвенція – і є чудовий результат
18:20
Пряма субвенція – і є чудовий результат

Десятого березня  у Лютежі відбулося урочисте відкриття КЗ дошкільної освіти «Центр розвитку дитини «Барвінок». За 32 роки – це перше відкриття у районі нового сучасного дитячого садочка.
Довгу історію має дошкільна освіта в Лютежі. З початку ХХ століття функціонував садок-ясла у приватному будинку. Потім розташовувався у старій школі, будинку культури і лише з 1963 року – у спеціально збудованому приміщенні, останній ремонт якого було здійснено у 1987-1988 роках. 
У квітні 2017 року за ініціативи сільського голови Тамари Савенок, підтримки районної та обласної влади, народного депутата України Ярослава Москаленка у ДНЗ «Барвінок» розпочалася реконструкція, яка стала пілотним проектом – адже було змінено механізм фінансування населених пунктів, у якому пряма субвенція з обласного бюджету була надана безпосередньо сільській раді. Також кошти для будівельних робіт були виділені з районного та сільського бюджетів. 
В результаті з’явився сучасний дитячий садок, який у разі необхідності зможе прийняти до 200 дітей, раніше до реконструкції установу могли відвідувати до ста дітей. Добудовано приміщення для трьох вікових груп, музичний та спортивний зали, методичний кабінет, кабінети для організації гурткової роботи. До штатного розпису введено додаткові посади вихователів, помічників вихователів, керівників гуртків, інструктора з фізкультури, соціального педагога.
Розділити радість відкриття нового садочка разом із мешканцями громади, до Лютежа завітали народний депутат України Ярослав Москаленко, голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган, голова райдержадміністрації Вячеслав Савенок, голова районної ради Ростислав Кириченко, керівник АМК «Рембуд» Андрій Куковенко, бaтьки з мaлечею тa працівники зaклaду.
Почесні гості привітали дітей, батьків та колектив працівників із отриманням нового сучасного дитячого садочка та зазначили, що завдяки злагодженій роботі різних гілок влади, місцевої громади у дитячому садочку створені комфортні умови для виховання та навчання дітей.

Ірина ДЕНИСЕНКО
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 428 | Додав: slovo
comments powered by Disqus