Головна » 2018 » Березень » 15

Пряма субвенція – і є чудовий результат

Пряма субвенція – і є чудовий результат

Десятого березня  у Лютежі відбулося урочисте відкриття КЗ дошкільної освіти «Центр розвитку дитини «Барвінок». За 32 роки – це перше відкриття у районі нового сучасного дитячого садочка.
Довгу історію має дошкільна освіта в Лютежі. З початку ХХ століття функціонував садок-ясла у приватному будинку. Потім розташовувався у старій школі, будинку культури і лише з 1963 року – у спеціально збудованому приміщенні, останній ремонт якого було здійснено у 1987-1988 роках. 
У квітні 2017 року за ініціативи сільського голови Тамари Савенок, підтримки районної та обласної влади, народного депутата України Ярослава Москаленка у ДНЗ «Барвінок» розпочалася реконструкція, яка стала пілотним проектом – адже було змінено механізм фінансув ... Читати далі »

Пішли у бій за покликом душі

Пішли у бій за покликом душі

У Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році»  відбулися урочистості до Дня українського добровольця. Коли почалася воєнна агресія Росії проти України – тисячі синів і дочок України за покликом серця, без офіційної повістки з військкомату, пішли добровольцями на фронт. 14 березня 2014 року понад 500 бійців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону. Українські добровольці стали гордістю українського народу. У воєнному конфлікті на Сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість з них згодом переформувалося у військові частини силових структур. Також є добровольчі формування, що є незалежними й не підпорядковуються жодному силовому відомству.
... Читати далі »

Ветеран подарував ікону

Ветеран подарував ікону

Житель Старих Петрівців Микола Шидловський подарував місцевому храму Казанської ікони Божої Матері ікону Святого Миколая.
Микола Якович родом з Волині, однак, доля розпорядилася так, що осів на Київщині, у нашому селі. Тут і прожив майже все своє життя. Народився пан Микола у переддень Святого Миколая (зимового). І скільки себе пам’ятає, то свої народини святкував саме у день свого небесного покровителя. Бо той і справді став для нього янголом-охоронцем, боронив від бід і негараздів, рятував у таких критичних ситуаціях, що вже, здавалося, це й неможливим було – душа стояла на самому краю. 
Прожив ветеран непросте життя, на старості залишився сам. За свої 90 років земного життя, що відзначив наприкінці минулого року, й вирішив ось так подякувати янголу-охоронцю & ... Читати далі »