Головна » 2015 » Березень » 28 » Нація сильна історичною пам’яттю
10:49
Нація сильна історичною пам’яттю
Патріотичне виховання підростаючого покоління завжди було одним з найважливіших завдань сучасної школи, адже дитинство і юність – благодатна пора для виховування любові до Батьківщини.
 
У ході нещодавньої робочої поїздки селами лівобережної Вишгородщини депутат Київської обласної ради Олександр Приходько пообіцяв учням наддеснянських сіл організувати цікаву екскурсію місцями бойових дій часів Другої Світової війни. Мета цієї екскурсії – донести історію подій 1941-1945 років до підростаючого покоління, показати історичну правду про війну та виховувати у молоді шанобливе ставлення до ветеранів та воїнів, які нині захищають незалежність України у зоні проведення АТО.
 
Патріотизм починається з пізнання малої батьківщини, з п’янкого запаху трав, шуму віковіх сосен, співу жайворонка в піднебессі. Саме такими почуттями були наповнені години, що провели учні Жукинської ЗОШ І-ІІІ ст. та Воропаївської ЗОШ І-ІІІ ст. у музеї під відкритим небом у Пиляві. 
 
Після поїздки чудовими куточками природи рідного краю, дітей зустрів мелодійний перезвін місцевого храму. Мітинг біля обеліску Воїну-визволителю переніс дітей на героїчні сторінки нашої Батьківщини часів Великої Вітчизняної війни. 
 
Огляд експозиції бойової техніки сприяв зміцненню і поглиб­ленню відчуття гордості за героїчне минуле. Перегляд відеофільму про сучасні  Збройні сили України, героїзм наших воїнів у боротьбі за незалежність нашої держави вселяє в душі дітей віру, що ми є сильною державою, яка зуміє відстояти свою свободу. 
 
Юних екскурсантів з першого погляду зацікавив майданчик, де зібрано справжню військову техніку.  Діти на дотик мали змогу відчути переможний блиск сталі славнозвісних «тридцятьчетвірок»,  «Катюші» –славнозвісної «прабабусі» сучасної, нині сумнозвісної  бойової машини «Град», помилуватися міццю і витонченими формами плаваючого танку «ПТ-76». Про технічні особливості зразків бойової техніки змістовно розповіли діючі військовики Андрій Росецький та Іван Тодерян.
 
Сповнені поваги до тих, хто захищав нашу Батьківщину в роки Великої Вітчизняної війни, хто відстоює її незалежність у наш час, діти поверталися додому. Ця поїздка стане зернинкою, з якої проростатиме любов до рідного краю, гордість за його славне минуле, символом душевного тепла і турботи за підростаюче покоління тих людей, які створили цей музей, які бережуть історію рідного краю, які дбають про майбутнє покоління нашої держави. Це Богданівський сільський голова Тетяна Савиченко, депутат сільської ради Ігор Зубенко,  меценати та благодійники Олександр Таран, Ігор Таран та за сприяння народного депутата України Ярослава Москаленка. 
 
Напередодні Дня Перемоги ця екскурсія набула грунтовного ідейно-виховного забарвлення, вказала  на спадкоємність поколінь, готовність молодого покоління наслідувати  своїх дідів-героїв. 
 
А наприкінці екскурсії, як водиться у гостинних господарів, усіх пригостили смачною солдатською кашею, солодощами та чаєм.
 
Анна СИДОРЕНКО,
заступник директора Жукинськоі ЗОШ І-ІІІ ст.
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 442 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus