Головна » 2015 » Березень » 28

Освіта є базою інтелектуального потенціалу

Освіта є базою інтелектуального потенціалу

У Київському Палаці дітей та юнацтва розпочала роботу шоста міжнародна вис­тавка «Сучасні заклади освіти-2015», організаторами якої є Міністерство освіти і нау­ки України, Національна академія педагогічних наук України.
 
На виставці представлено навчальні заклади різних рівнів та напрямів, а також наукових установ і підприємств, що презентують технічне обладнання та програми для впровад­ження в освітню практику. Серед них – 750 навчальних закладів з різних регіонів України, а також заклади та а ... Читати далі »

28.03.2015

Нація сильна історичною пам’яттю

Нація сильна історичною пам’яттю

Патріотичне виховання підростаючого покоління завжди було одним з найважливіших завдань сучасної школи, адже дитинство і юність – благодатна пора для виховування любові до Батьківщини.
 
У ході нещодавньої робочої поїздки селами лівобережної Вишгородщини депутат Київської обласної ради Олександр Приходько пообіцяв учням наддеснянських сіл організувати цікаву екскурсію місцями бойових дій часів Другої Світової війни. Мета цієї екскурсії – донести історію подій 1941-1945 років до підростаючого покоління, показати і ... Читати далі »

Весна кличе до роботи

Весна кличе до роботи

25 березня під головуванням керівника апарату РДА Наталії Клебан відбулося засідання районного штабу з питань організації проведення у Вишгородському районі двомісячника благоустрою населених пунктів, під час якого обговорено низку актуальних проблемних питань. 
 
Окремо визначились із переліком першочергових заходів з ліквідації стихійних сміттєзвалищ, очищення від сміття та металобрухту лісосмуг уздовж доріг, ямкового ремонту дорожнього покриття. Окрема увага учасниками наради приділена санітарному та естетичному стан ... Читати далі »

Щедрий весняний улов

Щедрий весняний улов

Після доволі тривалої зими нарешті зійшов лід на Київському водосховищі. Рибалки-промисловики з настанням погожих днів дружньо  вийшли на блакитну ниву. Підготовлено плавзасоби, сітки – і промисел розпочався.
 
До справи взялися підприємства: ФОП Буяло Сергій, ФОП Владислав Кисіль, ФОП Шинкаренко Микола, СВК «Шолуденко» в особі Анатолія Михальцова, «Десна 55» Ніколаєва Валерія, ФОП Задоя Марія, ФОП Демченко Ірина, «Морехід 300» Решетило Андрій, ФОП ЗАИНО Головко Олена.  ... Читати далі »

Дика природа повертається до Чорнобиля

Дика природа повертається до Чорнобиля

Українські науковці стверджують, що у чорнобильській зоні відновлюється дика природа – зокрема, тут знову з’явились унікальні для України бурі ведмеді. Навіть попри радіацію, відсутність людей у зоні природа робить свою справу: там з’являються унікальні види тварин та птахів. Зростає кількість кабанів, лосів, оленів, вовків, рисей, а також коней Пржевальського, яких сюди завезли у дев’яностих роках.
 
Поява у зоні бурих ведмедів стала справжньою сенсацією, адже у цьому регіоні вони вже давно зникли. У ... Читати далі »

Розум треба... годувати

Розум треба... годувати

Теми для розмови модератори клубу «Майстриня» (спільний проект Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування та Вишгородського історичного музею) знаходять найрізноманітніші. Цього разу за справою та смачним чаєм говорили про вітаміни для… розуму.
 
Модератор клубу Тетяна Циблієва розповіла, які з овочів та фруктів корисні для покращення пам’яті, для зняття стресу, що треба їсти, щоб міцно спати, а що – аби бути бадьорим. Психолог  територіального центру Олена ... Читати далі »

Здоров’я – важливий фактор

Здоров’я – важливий фактор

Чи ви знаєте когось, кому байдуже до власного здоров’я? Таких людей немає. Усі добре знають, що здоров’я – це запорука повноцінного життя кожної людини, але на ділі люди часто піддаються спокусі, а у подальшому страждають від шкідливих звичок. Пам’ятати про важливість збереження власного здоров’я, докладати для цього максимум зусиль потрібно з юних років. 
 
Саме цими питаннями переймалися учні 8-б класу Вишгородської районної гімназії «Інтелект» під час тренінгу, який провели к ... Читати далі »

Посади своє дерево

Посади своє дерево

Весна в ДП «Вищедубечанське лісове господарство» асоціюється з пробудженням природи, розвитком і початком нового життя. У цей час, як ніколи, хочеться «вир­ватися» з домівок, кабінетів, бути ближче до землі, до природи. А справжній подих весни можна почути тільки в лісі. Водночас весна для лісівника — це найбільш гаряча пора. Адже в цей стислий проміжок часу закладається майбутнє наших лісів. 
 
Так у 2015 році ДП «Вищедубечанське лісове господарство» запланувало посадити 19 ... Читати далі »