Головна » 2018 » Серпень » 30 » Коли пісня окрилює душу
18:05
Коли пісня окрилює душу

У День Незалежності України від- святкував свій ювілей музичний керівник фольклорного колективу «Золотий вік» Віктор Туровський.
 «Золотий вік» працює при Вишгородському районному територіальному центрі соціального обслуговування на базі Вишгородського районного будинку культури вже п’ять років. Віктор Олександрович почав співпрацювати з цим колективом три роки тому.
«Мені легко працювати з людьми, бо я прийшов практично на все готове – чудові голоси, великий  репертуар, розуміння самої суті української пісні», –  розповідає ювіляр.
Втім, співачки щодо цього мають іншу думку – Віктор Олександрович, як людина дуже скромна, доволі применшує своє значення у розвитку колективу, який з його приходом піднявся на значно вищий, можна сказати, професійний рівень виконання української пісні. Не всі мають музичну освіту, але  Віктор Олександрович зумів донести розуміння нотної грамоти, категорій голосів і їх розстановки з тим, щоб пісні звучали професійно.
Крім «Золотого віку», у Віктора Олександровича ще кілька музичних проектів, зокрема й дитячий колектив. Та з усіма він працює з однаковою творчою віддачею, намагаючись не тільки навчити співати, а й полюбити українську пісню усім серцем.
«У нас в родині ніхто не співав, та і я почав співати вже у 19 років, коли навчався у музичному училищі, – розповідає Туровський. –  І ось тепер думаю, як я міг жити без української пісні? Вона окрилює душу, дає сили, не дозволяє потонути в життєвих негараздах, а навпаки – підносить кращі людські якості в кожному».
Привітати маестро прийшов «Золотий вік»  у повному складі, а також директор Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування Наталія Рудько та його шанувальники. Подарунки, як і належить творчій людині – вишита картина, пам’ятна фотографія з одного із найвдаліших концертів, сувенір у вигляді скрипки, а ще стилізований «портрет» музиканта  в козацькому вбранні з гетьманськими клейнодами. Віднині пан Туровський  – гетьман Туровський. 
«День народження Віктора Олександровича – особливий, бо співпадає з Днем Незалежності України, –  говорить Наталія Рудько. – І це не випадково, адже  саме такі люди, як Туровський, творять Україну, наповнюють її душу стремлінням до переможних висот».
З ювілеєм, маестро! Нових Вам творчих висот!

Галина МАКАРЕНКО

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 420 | Додав: slovo
comments powered by Disqus