Головна » 2018 » Серпень » 30

Люблю свій рідний і чудовий, прекрасний і квітучий край!

Люблю свій рідний і чудовий, прекрасний і квітучий край!

Мешканці Вишгородщини відзначили День Незалежності України та 45-річчя Вишгородського району. Урочистості відбулися у Вишгороді на площі Шевченка та проспекті Івана Мазепи.
Святкування розпочалося із спортивних змагань. На стадіоні ДЮСШ відбулися фінальні матчі між дитячими командами з футболу, де перемогла команда «Чорноморець» (Одеса). На стадіоні «Енергетик» у товариському матчі зійшлися футбольні збірні району та міста. Кубок, присвячений 45-річчю району, розіграли у великому тенісі.
24 серпня на Вишгородщині запрацював сервіс Міністерства юстиції «Шлюб за добу». Першими зареєструвалося молоде подружжя Піщюріних. Віктор та Катерина змогли швидко узаконити свої стосунки і отримали подарунки і вітання від голови райдержадміністрації Вячеслав ... Читати далі »

На сесії районної ради

На сесії районної ради

Двадцять другого серпня у великому залі адмінбудинку відбулася позачергова тридцята сесія Вишгородської районної ради VІІ скликання. На сесії були присутні 27 депутатів. Провів сесію голова районної ради Ростислав Кириченко. 
За доброю традицією сесія розпочалася із привітань і вручення грамот Вишгородської районної державної адміністрації та Вишгородської районної ради за сумлінну працю, високі досягнення, професіоналізм і з нагоди 45-річчя створення Вишгородського району, кращим працівникам установ й організацій від голови райдержадміністрації Вячеслава Савенка та голови районної ради Ростислава Кириченка. Почесні відзнаки отримали  Сергій Правило, майор Вишгородського міжрайонного відділу головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області; Тара ... Читати далі »

Козацький хрест – символ звитяги

Козацький хрест – символ звитяги

Нещодавно група активістів товариства Вишгородської районної ради ФСТ «Україна» та ансамбль «Вівтар Вітчизни» здійснили похід до Кургану юнкерів в с. Літки Броварського району, присвятивши цей похід Дню Незалежності України – підсумку віковічної української боротьби. 
Місцеві мешканці з покоління в покоління передавали спогади про ці події – про те, як наприкінці січня до села увійшов загін молодих українських вояків. Мешканці села охоче їх прийняли і розмістили по хатах – на вулиці лютував мороз. Цей загін юнкерів ввечері після закінчення Крутянського бою, не встигши сісти у вагони, в ніч з 29 на 30 січня вирушив пішки до Києва через село Семиполки. Третього лютого через 4 дні досягли с. Літки (115 км).
Одночасно за ними гнався біл ... Читати далі »

Коли пісня окрилює душу

Коли пісня окрилює душу

У День Незалежності України від- святкував свій ювілей музичний керівник фольклорного колективу «Золотий вік» Віктор Туровський.
 «Золотий вік» працює при Вишгородському районному територіальному центрі соціального обслуговування на базі Вишгородського районного будинку культури вже п’ять років. Віктор Олександрович почав співпрацювати з цим колективом три роки тому.
«Мені легко працювати з людьми, бо я прийшов практично на все готове – чудові голоси, великий  репертуар, розуміння самої суті української пісні», –  розповідає ювіляр.
Втім, співачки щодо цього мають іншу думку – Віктор Олександрович, як людина дуже скромна, доволі применшує своє значення у розвитку колективу, який з його приходом підн ... Читати далі »