Головна » 2018 » Лютий » 22 » Гримить слава «Ветерана»
17:11
Гримить слава «Ветерана»

Десять років тому на одному із святкових заходів несподівано для всіх на подіум ДК «Енергетик» вийшов новостворений хор «Ветеран». Тут же до лав хору стали глядачі і разом почали виконувати популярні і улюблені ветеранами пісні. Так почалася і продовжується впевнена хода колективу, учасниками якого є ветерани війни, праці та військової служби.
Десять років – термін немалий.Але вчені кажуть, що у ветеранів час біжить значно швидше, ніж у молодих. І коли з’явилася ідея створення хору, багато хто не вірив, що він витримає випробування часом. А дехто взагалі вважав, що ветеранам хор не потрібен. Постанову ради ветеранів про створення хору було прийнято ще в 2005 році, призначалися відповідальні, але все закінчувалося розмовами. Головним завданням було знайти художнього керівника. Із цим добре впорався ветеран праці, учасник війни Володимир Йосипович Роголь. Ганна Петрівна Покровська погодилася стати художнім керівником і тут же взялася за роботу, старостою хору обрали Маргариту Олександрівну Олабіну. 
Хор підтримав тодішній Вишгородський міський голова Віктор Решетняк – виділив приміщення, знайшов кошти для придбання музичної апаратури, технічних засобів, інвентарю, підтримував виступи хору, забезпечував транспортом та іншим. Репертуар хору побудований на основі пісень про героїчне минуле країни, вихованні молоді в дусі любові до своєї країни, готовності захищати Вітчизну, про дружбу і взаємодопомогу між людьми, повагу старших і турботу про немічних. 
Багато сил і часу Ганна Покровська приділяла дітям. Її вихованці  у Вишгородському міському центрі художньо-естетичної творчості учнівської молоді «Джерело» у музичних конкурсах завжди виборюють призові місця. Вони активно співпрацюють з хором ветеранів, спільно виконують окремі номери, виступають на святкових заходах. Колектив хору багато разів виступав у Києві, на сцені музею в Пиляві, Пущі-Водиці, Димері, Нових Петрівцях, інших селах району. Допомогу і матеріальну підтримку хору надають голова райдержадміністрації Вячеслав Савенок та Вишгородський міський голова Олексій Момот. 
У хорі продовжують співати багато перших учасників і творців колективу – Борис Борисович Зюбенко, Клавдія Іванівна Сілівонік, Маргарита Олександрівна Олабіна, Меланія Іванівна Білько, Лідія Сергіївна Коротка.
На жаль, пішли з життя перші творці хору, його ентузіасти – Роголь Володимир Йосипович, Гераськін Матвій Микитович, Синиченко Олена Іванівна, Дегтяр Тетяна Іванівна, Руденко Віра Іванівна, Тирська Ольга Олександрівна, Ткачук Тамара Василівна, Бабич Віктор Прокопович, Полозова Марія Григорівна, Лагуненко Сергій Григорович, Ракитська Ніна Іванівна. Не дожили до десятирічного ювілею Дусь Тетяна Іванівна, Рогозіна Діна Петрівна, Короленко Микола Валентинович, Богачова Людмила Антонівна, Коновалов Арнольд Сергійович, Шмуговський Роман Володимирович, Богданович Анастасія Онуфріївна, Сидоренко Галина Федорівна, Ковальчук Герман Григорович, Ткаченко Валентин Дмитрович. Вічна їм пам’ять!
Авторитет і виконавська майстерність хору викликала не тільки інтерес до його виступів, а й бажання районних і міських громадських організацій створити за прикладом ветеранів Вишгорода свої співочі ансамблі, групи, хори. Деякі нові співочі колективи вже створені, зокрема й на базі хору «Ветеран».
Зараз у складі хору 30 осіб – це достатньо для нормального функціонування колективу. Але з огляду на те, що багато учасників хору має серйозний вік, багато хто не співає через хворобу та з інших причин, хор все-таки запрошує нових членів на заняття, що проходять у Вишгородському міському центрі художньо-естетичної творчості учнівської молоді «Джерело» щосереди з 10.00 до 12.00. Вишгородська міська рада ветеранів гаряче вітає художнього керівника Ганну Петрівну Покровську, старосту Маргариту Олександрівну Олабіну і колектив ветеранського хору зі славним ювілеєм! Від щирого серця бажаємо славному співочому колективу не здавати досягнутих позицій, подальшого зростання співочої  майстерності, творчих успіхів, міцного здоров’я та особистого щастя!
Концерт, присвячений ювілею хору «Ветеран», відбудеться в ДК «Енергетик» 1 березня 2018 року. Початок урочистостей о 15.00. У концерті беруть участь художні колективи Вишгорода.

Петро ЖУЛАНОВ, 
голова Вишгородської міської ради ветеранів

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 541 | Додав: slovo
comments powered by Disqus