Головна » 2018 » Лютий » 22

Вячеслав Чорновіл: політ людини-зірки

Вячеслав Чорновіл: політ людини-зірки

Минулого понеділка у великому залі адмінбудинку відбулася зустріч, приурочена 80-річчю від дня народження видатного українського державного та політичного діяча, Героя України Вячеслава Чорновола. До Вишгорода завітали і виступили перед молоддю та громадою району Валентина Чорновіл – філолог, учасниця правозахисного руху, Василь Деревінський – доктор історичних наук, професор, дослідник життєвого шляху В. Чорновола, Маргарита Довгань – журналістка, шістдесятниця, Аркадій Музичук – поет, публіцист, кіносценарист, заслужений журналіст України, Олександр Дробаха – письменник, краєзнавець, Фаїна Прус – учитель, відмінник освіти України.
Гостей та громаду привітав голова райдержадміністрації Вячеслав Савенок: «Вячеслав Максимович народився у Черкас ... Читати далі »

Гримить слава «Ветерана»

Гримить слава «Ветерана»

Десять років тому на одному із святкових заходів несподівано для всіх на подіум ДК «Енергетик» вийшов новостворений хор «Ветеран». Тут же до лав хору стали глядачі і разом почали виконувати популярні і улюблені ветеранами пісні. Так почалася і продовжується впевнена хода колективу, учасниками якого є ветерани війни, праці та військової служби.
Десять років – термін немалий.Але вчені кажуть, що у ветеранів час біжить значно швидше, ніж у молодих. І коли з’явилася ідея створення хору, багато хто не вірив, що він витримає випробування часом. А дехто взагалі вважав, що ветеранам хор не потрібен. Постанову ради ветеранів про створення хору було прийнято ще в 2005 році, призначалися відповідальні, але все закінчувалося розмовами. Головним завданням було з ... Читати далі »

Катери ідуть на прорив

Катери ідуть на прорив

Створення військових річкових флотилій в СРСР до 1941 року показує, яке значення надавалося Генеральним штабом і наркоматом ВМФ спільним діям сухопутних військ і флотилій у випадку війни. Флотилії вчилися тісно взаємодіяти з армією. Не випадково, аналізуючи дії сил радянського Військово-Морського флоту на річках і озерах, західний історик Ю. Майстер зазначає, що «радянське командування річкових і озерних флотилій успішніше впоралося зі своїми завданнями», чим німецьке. 
Восени 1939 року, після звільнення Західної України і Західної Білорусії, кордон СРСР пересунувся на захід. Річкові кораблі і командування флотилії перебазували в Пінськ, тут з осені 1939 року базувалися деякі кораблі. Значення Пінської флотилії особливо зросло, коли стала очевидною війна з Німеччиною. ... Читати далі »

Як оформити спадщину через суд? Консультує Міністр юстиції

Як оформити спадщину через суд? Консультує Міністр юстиції

«Доброго дня, пане міністр! Я все життя прожила у батьківській хаті. Вони її самі будували. Тоді про всілякі документи не дуже думали. Просто сільська рада виділила землю, там і побудували. Батьки давно померли і жодних документів не залишили. Чи можу я якось оформити цю землю й хату на себе без заповіту. Куди і як мені звернутися? Хочу зазначити, що я єдина дочка, тому жодних конфліктів тут бути не може»

... Читати далі »