Головна » 2014 » Червень » 7 » Доля «Межигір’я»
10:55
Доля «Межигір’я»
24 квітня цього року на сесії районної ради був зачитаний лист голови комісії з питань законності, правопорядку, боротьби з організованою злочинністю та корупцією районної ради Віктора Куляєва до голови  Вишгородської районної ради Ірини Побідаш, у якому йдеться про долю резиденції «Межигір’я».
 
«Сьогодні, коли вирішується питання з поверненням резиденції у державну власність, ситуація з використанням Межигір’я викликає занепокоєння у всіх небайдужих громадян, які очікували змін на краще. На нашу думку, деякі верткі заповзятливі ділки, прикриваючись революційною ситуацією та  революційною доцільністю, використовують названу резиденцію для реалізації особистих комерційних проектів і для власного збагачення», – йдеться у листі. – «Так, на сайті kupiskidku.com компанія «Мир без границ» пропонує сертифікати за 65 грн, які дають право отримати знижку 51% на екскурсію в Межигір’я – для дорослих екскурсія без знижки 150 грн, а зі знижкою 51% – 74 грн. Для дітей від 6 до 12 років – відповідно 120 грн, а зі знижкою 45% – 65 грн.
 
На території встановлюються різного типу торгівельні точки,  організовано пункт прокату велосипедів – зрозуміло, що відсутність будь-якого управління, планування території та архітектури споруд  призведе до знищення існуючого ландшафту і перетворення території на так званий «шанхай». Оскільки резиденція проголошена і задекларована як народна власність, то виникають сумніви щодо правомірності і законності саме такого її використання окремими особами, товариствами  чи компаніями та сплати ними передбачених законодавством  податків. Скільки ж коштів при такому використанні Межигір’я недоотримують державний та місцеві  бюджети?
 
Як повідомляє Вишгородська райдержадміністрація, до неї з  Адміністрації Президента України надійшло для розгляду та відповідного реагування  звернення громадської ради при  Міністерстві екології та природних ресурсів України  щодо проблемних питань  діяльності резиденції  «Межигір’я». Громадська рада пропонує (дослівно): «Об’єкт «Межигір’я» назвати Національний парк «Межигір’я»  (від слова «націоналізація»). На базі Національного парку «Межигір’я» створити Державне підприємство».
 
Для опрацювання та внесення пропозицій це звернення направлено до Вишгородської районної ради, Новопетрівської сільської ради, Вишгородському історико-культурному заповіднику, представникам громадськості. Останнім часом до нас як до депутатів районної ради  звертаються і  наші виборці щодо наведення порядку у використанні резиденції та на прилеглій до Межигір’я території, де порушується спокій місцевих мешканців.
 
Вишгородська районна рада в цій ситуації, ніяк не реагуючи, залишається, у кращому разі, мовчазним спостерігачем, а в гіршому – проявляє байдужість до, можливо, незаконних дій окремих громадян  чи груп на території резиденції «Межигір’я».
 
Просимо висловити позицію районної ради щодо порушених питань, виробити бачення перспектив використання резиденції в інтересах всієї громади району,  прийняти відповідне рішення щодо приведення у відповідність до чинного законодавства  використання резиденції «Межигір’я» та звернутися до правоохоронних органів щодо надання правової оцінки використання резиденції «Межигір’я» в даний час.»
 
Хоча вирішення долі резиденції – одна з вимог Майдану, відповіді на лист до голови районної ради, як повідомив Віктор Куляєв, і досі немає... 
 
Інф. «Слово»
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 534 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus