Головна » 2019 » Лютий » 14

Печаль війни із пам’яті не стерти

Печаль війни із пам’яті не стерти

Швидко минають літа, змінюється час. І ось уже 30 років пройшло з того далекого лютого 1989 року, коли колони радянської бронетехніки пройшли свій останній маршрут кам’янистими шляхами Афганістану. Але шрами тієї десятирічної війни ще довго не заживуть, і тисячі людей будуть шукати відповідь на запитання: що ж відбувалось там, в горах Гіндукушу?
Через пекло Афгану пройшло понад 600 тисяч радянських солдатів. Так звані неповоротні людські втрати складали в Афганську війну 14453 особи. Україні Афганістан коштував життів 3380 молодих хлопців. Ще 3560 українців повернулись додому каліками. Київщина також заплатила свою ціну – 132 загиблих, 300 – інваліди. Двох уродженців Вишгородського району привезли додому в цинкових трунах. Це – лейтенант Олександр Сенчук із Виш ... Читати далі »

Український Прометей, Бог енергії

Український Прометей, Бог енергії

На мальовничих берегах Малого Супою, на хуторі Тужилів поблизу Яготина, в багатодітній сім’ї (дев’ять синів і дочок) в сім’ї Степана Непорожнього 13 липня 1910 року народився хлопчик Петро, якому судилося виконати велику місію сучасного Прометея, даруючи мільйонам людей тепло, світло та життєдайну енергію для сучасників та прийдешніх поколінь. 
Батько Петра був ковалем, мати, Параска, вела домашнє господарство. Дитинство було не з легких. Із семи років Петро вже працював підпаском, а зимою вчився в Яготинській школі-семилітці. Навчання не було для нього тягарем. Одного разу циганка сказала матері, що він буде великою людиною, піс­ля цього у школі Петро отримав прізвисько «мі­ністр».
У 1924 році, після закінчення школи, їде до Переяслава ... Читати далі »

Затверджено програми розвитку

Затверджено програми розвитку

Чотирнадцятого лютого відбулась тридцять п’ята позачергова сесія Вишгородської районної ради VII скликання. Засідання пройшло під головуванням голови районної ради Ростислава Кириченка. В роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Вячеслав Савенок, заступник голови районної ради Марина Ганіцька, депутатський корпус, начальники управлінь, відділів та служб району, сільські голови, громадськість.
На тридцять п’ятій позачерговій сесії Вишгородської районної ради були прийняті наступні рішення.
 Про затвердження районної програми фінансової підтримки органів виконавчої влади у Вишгородському районі на 2019 рік. 
Про затвердження програми залучення інвестицій та поліпшення інвестиційного клімату у Вишгородському районі на 2019-2023 роки.
& ... Читати далі »