Головна » 2017 » Жовтень » 12

Головне завдання – безпека та правопорядок

Головне завдання – безпека та правопорядок

В усіх містах та районах Київської області 7 жовтня відзначили День бійця територіальної оборони. Захід відбувся на території музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» за участі голови Київської обл­держадміністрації Олександра Горгана, голови райдержадміністрації, начальника району територіальної оборони Вячеслава Савенка, голови районної ради Ростислава Кириченка, заступника начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенанта Сергія Бесараба, полковника Генерального штабу Збройних сил України Сергія Березовського, генерал-майора Сухопутних військ Збройних сил України Анатолія Баргилевича та полковника Сухопутних військ Збройних сил України Володимира Кидоня.
За словами керівника територіальної оборони Київської області, голови Київської облдержа ... Читати далі »

12.10.2017

Звучала «Козацька доля» над Межигір’ям

Звучала «Козацька доля» над Межигір’ям

Минулої неділі у Межигір’ї на місці колишнього розташування головного собору Києво-Межигірського козацького монастиря, а саме – Спасо-Преображенського храму, зібралось до двох сотень людей із Київщини, які назвали свою поїздку «На прощу до Межигір’я».
Такі зустрічі в останні роки у цьому намоленому за тисячоліття місці збирають небайдужих, які хочуть знати історію своєї Вітчизни, пишаються її минулим і вірять в її завтрашній день.
Спочатку отець Спірідон відслужив молитвену требу, а київський хор «Просвіта» високохудожньо виконав три духовні твори – «Під Твою милість», «Слава Отцю і Сину» та «Отче наш».
Після виступу паломники із Баришівського району розгорнули Державний прапор України розм ... Читати далі »

12.10.2017

На прощу,  до Чернігова

На прощу,  до Чернігова

Незабутню поїздку до Чернігова здійснили мешканці Старих та Нових Петрівець, відвідавши місця, котрі вважаються святинями християнства та козацтва. До поїздки долучились і підопічні Вишгородського територіального центру соціального обслуговування.
Чернігів згадується вперше в 907 році в договорі Русі з Візантією, це одне з найстаріших міст України та Європи. Чернігів у свій час вважався другим після Києва містом християнського світу, навіть переважаючи Київ чисельністю і красою своїх храмів, що є справжніми шедеврами архітектури та історії. 
Відправною точкою екскурсії прочан Вишгородщини стала Катерининська церква (козацький кафедральний собор Святої Великомучениці Катерини). Собору – більше трьохсот років. Тут зберігаються мощі Святого Меркурія, молячись якому отрим ... Читати далі »

12.10.2017