Головна » 2017 » Жовтень » 12 » Головне завдання – безпека та правопорядок
17:37
Головне завдання – безпека та правопорядок

В усіх містах та районах Київської області 7 жовтня відзначили День бійця територіальної оборони. Захід відбувся на території музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» за участі голови Київської обл­держадміністрації Олександра Горгана, голови райдержадміністрації, начальника району територіальної оборони Вячеслава Савенка, голови районної ради Ростислава Кириченка, заступника начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенанта Сергія Бесараба, полковника Генерального штабу Збройних сил України Сергія Березовського, генерал-майора Сухопутних військ Збройних сил України Анатолія Баргилевича та полковника Сухопутних військ Збройних сил України Володимира Кидоня.
За словами керівника територіальної оборони Київської області, голови Київської облдержадміністрації Олександра Горгана, у Київській області щороку у першу суботу жовтня відзначатиметься День бійця територіальної оборони з метою почути звіти «усіх керівників структурних підрозділів сил територіальної оборони про проведену роботу протягом року, побачити динаміку зростання активних бійців та мати можливість напередодні бюджетного року планувати додаткові заходи, які стосуються виконання програм і окремих видів активності для підрозділів територіальної оборони».
«Сьогодні обороноздатність держави більшою мірою залежить від організованості і активності суспільства. І ворог, який бачить здатність іншої держави швидко мобілізуватись, прогнозуючи витрати, ніколи не наважиться на широкомасштабний наступ. Тому кожен захід із зміцнення територіальної оборони, кожен новий активний боєць підрозділу – це ще одна гарантія відвернення загрози від нашої держави. У зв’язку з цим державна влада Київської області докладає зусиль для того, щоб територіальна оборона не була бутафорією на папері, а була справжньою силою, на яку опирається державна влада, на яку розраховує суспільство, яка присутня у кожній громаді у вигляді зразкових громадян, патріотизм і підготовленість яких є надійною гарантією захисту держави від агресії, від тероризму, від замаху на демократію, а у випадку настання надзвичайних ситуацій – навіть допомоги штатним структурам Державної служби надзвичайних ситуацій», – наголосив Олександр Горган.
У своєму зверненні до бійців територіальної оборони начальник району територіальної оборони Вячеслав Савенок наголосив на важливості існування таких загонів: «Головними завданнями оборони є підтримання безпеки та правопорядку у районі, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами противника, незаконно створеними збройними формуваннями, участь у виконанні зав­дань щодо створення руху опору та партизанських загонів – у разі захоплення противником території району. Тому у разі виникнення подібної загрози бійці підрозділів територіальної оборони одними з перших  будуть залучені до оборони. Добровольці, котрі зголосилися вступити до підрозділу, є справжніми патріотами своєї держави». 
«Ворог думав, що здолає українських військових, але не очікував опору народу», – наголосив заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Бесараб, відзначаючи службу громадян України в загонах територіальної оборони та подякував за їхній вагомий внесок в оборону України.
Учасники заходу продемонстрували гостям уміння з вогневої, військово-медичної, інженерної та спортивної підготовки. Вихованці дитячого спортивного клубу «Характерник» влаштували показовий виступ із нового виду спорту – хортингу.
Під час заходу відбулося вручення подяк та посвідчень військовозобов’язаним загону територіальної оборони.
На знак пошани до подвигу воїнів-визволителів покладено квіти до пам’ятника воїну-визволителю та до Залу слави воїнів АТО.

Інф. «Слова»
Фото Володимира ДАВИДЕНКА

Переглядів: 556 | Додав: slovo
comments powered by Disqus