Головна » 2014 » Квітень » 12 » Зашумить зелений гай
10:50
Зашумить зелений гай
Минулої осені колектив «Лютізька левада» відзначив 20-річчя творчої діяльності. На святкуванні 30 листопада учасники демидівського ансамблю «Любисток» запропонували увічнити ювілей «Левади» посадивши алею у Лютежі.
 
І ось цієї весни сільській голова Тамара Савенок разом із «левадівками» облюбували місце по вулиці Нефьодова, біля невеликого рукотворного озерця, що було створене на заболоченому місці у 2012 році. Тут сільська влада планує створити цілий комплекс для відпочинку, включаючи це озерце, дитячий ігровий майданчик, алеї, калиновий гайок.
 
Минулої суботи на цьому місці закипіла робота – копалися ямки, носилася відрами вода, йшла посадка дерев – липи, в’язи, клени, каштани та берізки, які з’явилися тут завдяки директору Київської лісової науково-дослідної станції  О. Бойку та спеціалістам станції О. Цюцюрі, Н. Савич, М. Поліщуку.
 
Недарма кажуть у народі, що гуртом добре і батька бити, і кашу їсти. І справді, години за три з лишком дружньої праці гарний задум втілився у життя – до сотні деревець стали на свої місця, де з часом, на радість аматорам сцени двох сусідніх сіл та й усіх лютіжан, зашумить молодий гайок. До роботи самодіяльних митців пристали й місцеві жителі, які живуть навпроти озерця. Наприклад, Петро Степанович Людвиченко забив біля кожного посадженого дерева стовпчик, щоб підв’язати слабенькі ще саджанці.
 
Учасники громадського заходу присвятили закладку алеї пам’яті героїв Небесної Сотні.
 
Валентина ОСИПОВА, с. Демидів
Категорія: Лютізька громада | Переглядів: 707 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus