Головна » 2013 » Листопад » 17 » Владу — громадам
13:57
Владу — громадам

15 листопада у великому залі адміністративного будинку у м. Вишгороді під керівництвом голови Вишгородської райдержадміністрації О.Приходька та за участі голови районної ради О.Носаля відбулась оперативна нарада. 

 
Участь у заході взяли перший заступник голови райдержадміністрації В.Савенок, заступники голови райдержадміністрації В.Духота та Т.Овчиннікова, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники районної ради, депутатського корпусу, голови виконавчих комітетів місцевих рад району, керівники правоохоронних органів, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, комунальних підприємств району, автотранспортних підприємств, які надають послуги з перевезення пасажирів у Вишгородському районі, представники Громадської ради при райдержадміністрації, Молодіжної громадської ради при голові райдержадміністрації, громадськість, представники агропромислового комплексу, ЗМІ. 
 
— Одним з ключових складових у роботі районної влади сьогодні є реалізація у Вишгородському районі завдання Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики. На виконання президентської програми «Україна для людей» на Вишгородщині постійно здійснюються різноманітні заходи з метою підвищення ефективності взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з інститутами громадянського суспільства і забезпечення умов для співпраці на засадах партнерства і взаємовідповідальності, забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики, підвищення рівня довіри до органів влади, — зазначив голова райдержадміністрації О.Приходько. 
 
Заступник голови райдержадміністрації В.Духота повідомила, що на території Вишгородського району зареєстровано 71 громадську організацію, активну діяльність здійснюють 27 з них. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування плідно співпрацюють з цими ГО. Так, представники громадських організацій (голова Громадської благодійної спілки інвалідів «Онкочорнобиль» В.Лук’яненко та голова Вишгородської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану В.Ткачук) включені до складу колегії Вишгородської райдержадміністрації. Вони постійно запрошуються на засідання колегії райдержадміністрації та беруть активну участь у її роботі. 
 
У Вишгородському районі активно працює Громадська рада при райдержадміністрації та Молодіжна громадська рада при голові райдержадміністрації. 
 
У Вишгородському районі здійснює діяльність, утворена розпорядженням голови райдержадміністрації №1963 від 25 жовтня 2011 року, Координаційна рада з питань соціального захисту пільгових категорій населення, до складу якої включено: почесного президента благодійного фонду «Святої Ольги» А.Гальчука, голову Громадської благодійної спілки інвалідів «Онкочорнобиль» В.Лук’яненка та голову Вишгородської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану В.Ткачука, члена Вишгородського районного осередку Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86» С.Магалу, голову Громадського об’єднання «Фонд інвалідів Чорнобиля» міста Вишгорода та Вишгородського району В.Содоля, голову Вишгородської міської організації ветеранів П.Жуланова, голову районної організації Товариства Червоного Хреста Т.Орел. 
 
Представники громадських організацій залучаються до розробки місцевих цільових програм. На засіданнях Громадської ради при райдержадміністрації, Молодіжної громадської ради при голові райдержадміністрації та Координаційної ради з питань соціального захисту пільгових категорій населення проводиться розгляд проектів місцевих цільових програм та проектів нормативно-правових актів. 
 
Для покращення рівня поінформованості жителів Вишгородського району про правові засади діяльності громадських об’єднань з метою удосконалення нормативно-правової бази у цій сфері Громадською радою при райдержадміністрації під час зустрічей з громадськістю району здійснюється роз’яснення положень Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства України. 
 
Для забезпечення участі громадян у формуванні та реалізації державної політики Вишгородська райдержадміністрація спільно з консультативно-дорадчими органами, утвореними при райдержадміністрації, регулярно проводить консультації, зустрічі з населенням району з метою інформування і роз’яснення суті та значення реформ, впроваджуваних у всіх сферах життєдіяльності Вишгородського району. 
 
Протягом 2013 року райдержадміністрацією здійснено 341 захід з публічного обговорення найважливіших питань життєдіяльності району, в тому числі проведено 11 засідань за круглим столом, 212 зустрічей керівництва району з громадськістю, 10 громадських слухань, 5 конференцій, 1 бізнес-форум, 6 електронних консультацій, 21 інший захід (прямі телефонні лінії тощо). За участі представників громадських організацій обговорено 117 питань, що є актуальними для жителів району. 
 
З метою належного інформування громадськості про діяльність органів виконавчої влади на офіційному веб-сайті Вишгородської райдержадміністрації та районної ради створено рубрики «Громадська рада», «Молодіжна громадська рада» та «Консультації з громадськістю», де розміщено інформацію щодо роботи дорадчих органів при райдержадміністрації та проведення консультацій з громадськістю. 
 
Під час оперативної наради голова райдержадміністрації О.Приходько та голова районної ради О.Носаль привітали представників галузі сільського господарства з їх професійним святом, висловили їм свою вдячність за самовіддану працю та зазначили, що владою здійснюються різноманітні заходи з метою розвитку аграрного сектору. 
 
Керівники району поздоровили колектив районної газети «Слово» з 40-річним ювілеєм видання, всіх працівників засобів масової інформації району — з Днем працівників радіо, телебачення та зв'язку України та побажали їм творчої наснаги, корпоративної солідарності, вдячних споживачів інформаційної продукції та нових досягнень в ім'я розвитку Української держави. 
 
Значну увагу під час оперативної наради приділено питанню реформування освітньої галузі — оптимізації та модернізації мережі навчальних закладів району. Обговорено питання початку нового навчального року – забезпечення ЗНЗ району кваліфікованими педагогічними кадрами, роботі харчоблоків, забезпечення меблями, підручниками та навчальними посібниками тощо. 
 
Учасники наради розглянули питання реалізації реформ у галузі медицини, роботи закладів охорони здоров’я району, стану їх матеріально-технічного забезпечення, надання первинної медико-санітарної допомоги, реалізації на Вишгородщині пілотного проекту часткового відшкодування вартості ліків для осіб з гіпертонічною хворобою тощо. 
 
Під час оперативної наради обговорено питання реалізації реформування сільськогосподарської галузі — створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Проаналізовано питання про хід заготівлі кормів для тваринництва, закінчення збирання врожаю зернових культур, зберігання врожаю зернових культур та кормів, проведення комплексу осінньо-польових робіт тощо. 
 
Присутніми піднімалось питання про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах, в установах і організаціях району, створення нових робочих місць у Вишгородському районі, підвищення рівня працевлаштування мешканців району, залучення громадян, що зареєстровані у районній службі зайнятості населення, до громадських робіт. 
 
Значну увагу приділено питанню наповнення та виконання місцевих бюджетів, роботи дозвільного центру райдержадміністрації. 
 
Також учасниками наради розглянуто інші важливі питання життєдіяльності району. 
 
За результатами оперативної наради головою райдержадміністрації дано відповідні доручення керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, зокрема, подати пропозиції до плану консультацій з громадськістю у 2014 році та активізувати роботу щодо висвітлення своєї діяльності. 
 
По завершенні наради для учасників заходу відбувся святковий концерт за участю відомого українського співака В.Бондарчука.
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 401 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus