Головна » 2014 » Липень » 5 » Потрібно зміцнювати тил
10:54
Потрібно зміцнювати тил
Народні депутати з групи «Суверенна європейська Україна» продов­жують кампанію «Збережи життя солдату». Ярослав Москаленко разом зі своїм колегою Ігорем Єремеєвим передали 60 бронежилетів, 5 дизель-генераторів і 20 професійних освітлювачів на потребу 11-го батальйону територіальної оборони, який нині проходить підготовку у навчальному центрі Сухопутних військ Збройних сил України «Десна».
 
У «Десні» парламентарії особисто відвідали військовослужбовців, які незабаром виконуватимуть завдання у рамках антитерористичної операції на Сході України. Кістяк бійців із батальйону – представники Вишгородського району.
 
«На жаль, нині матеріально-технічне забезпечення військових явно недостатнє. Тому хочеться передуcім допомогти тим, чого не вистачає. Суспільство має нарешті зрозуміти, що йде війна, і армії сьогодні потрібна всенародна підтримка», – підкреслив уповноважений депутатської групи «Суверенна європейська Україна» Ярослав Москаленко під час відвідин навчального центру.
 
Разом з тим, політик зауважив, що людям потрібно продемонструвати приклад ефективної допомоги армії. «Суспільство сьогодні не готове. На превеликий жаль, тил сьогодні не працює. І ще не всі зрозуміли, що йде війна. Більшість людей думає, що їх це не стосується. Що це воно десь там іде, а нас сьогодні не чіпає і доб­ре. Хочеться на своєму прикладі показати, щоб усі зрозуміли – війна не тільки на передовій, на фронті, а війна продовжується у тилу», – наголосив народний депутат. «Потрібно сьогодні створити всі умови, щоб наші хлопці були захищені усім можливим», – підсумував парламентарій.
 
Ярослав Москаленко зазначив, що мобілізація повинна бути не тільки збройних сил, а й усього українського суспільства. «Хто чим може, повинен сьогодні армії допомагати», – сказав він. 
 
Нардеп також нагадав, що він разом з Ігорем Єремеєвим та Володимиром Литвином запропонували своїм колегам по парламенту прийняти постанову «Про призов народних депутатів України на збори військовозобов’язаних». Відповідний проект постанови (№4192) зареєстровано у Верховній Раді.
 
Ініціатори проекту пропонують провести як виняток до статті 29 Закону України «Про статус народного депутата України» та статті 30 Закону України  «Про військовий  обов’язок і військову  службу» збори військово­зобов’язаних народних депутатів України, які не досягли граничного віку перебування на військовій службі.
 
У проекті пропонується організувати призов народних депутатів України на збори та їх проведення з 21 липня 2014 року до 21 серпня 2014 року та забезпечити призваних на збори народних депутатів зброєю та боєприпасами відповідно до військових посад.
 
Однак, поки у порядок денний цей законопроект не вносили. 
 
Уже декілька місяців активно реалізується кампанія «Збережи життя солдату», ініціатором якої є Ярослав Москаленко, Ігор Єремеєв та Степан Івахів. У рамках ініціативи народні депутати налагодили системну роботу щодо поставки на передову найнеобхіднішого – бронежилетів 4 рівня захисту, сучасних рацій з великим радіусом дії, тепловізорів, спеціалізованих карет швидкої допомоги, захисних шоломів, різних елементів амуніції, медичних препаратів  – усього того, що дозволить убезпечити солдата від ризиків для життя і здоров’я.
 
Станом на сьогодні в рамках ініціативи адресної допомоги армії вже витрачено понад 4 млн гривень. Разом з тим, «Суверенна європейська Україна» однією з перших відгукнулась на заклик міністра оборони фінансово допомогти Збройним Силам України, оперативно перерахувавши 16 млн гривень.
Категорія: Україна | Переглядів: 429 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus