Головна » 2015 » Квітень » 14 » Ощадбанк почав видавані кредити на опалювальні котли
12:50
Ощадбанк почав видавані кредити на опалювальні котли

В рамках реалізації урядової програми енергозбереження Ощадбанк почав програму кредитування громадян на придбання котлів, що працюють на будь-яких видах палива та енергії крім природного газу.

Програма передбачає відшкодування позичальникам частини суми кредиту. На придбання електричних або твердопаливних котлів урядом виділено 50 мли. гри. бюджетних коштів.

Кредит надасться на термін до 36 місяців. Ставка - 25% річних, обов'язковий власний внесок - 10% від вартості коїла. Мінімальна сума кредиту - 1000 гри., максимальна - 30 000 грн.

Ощадбанк і Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, яке (головним розпорядником виділених коштів та відповідальним виконавцем зазначеної програми енергозбереження, розробили наступний механізм отримання кредиту.

1 крок. Потенційний позичальник вибирає товар в магазині і. отримавши рахунок-фактуру, надає його в установу банку разом з усіма необхідними документами для отримання кредиту.

2 крок. Після визначення банком можливості надання кредиту банк приймає рішення про видач) кредиту.

3 крок. Позичальник сплачує продавцю обов'язковий перший внесок у розмірі від 10% від вартості коїла і надає в банк відповідні підтверджуючі документи.

4 крок. Після укладення кредитного договору з фізичною особою банк надає позичальникові кредит шляхом перерахування кредитних коштів на рахунок продавця, а позичальник надає в банк документ, що підтверджує отримання ним котла від продавця.

5 крок. Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України в свою чергу перераховує банку кошти для відшкодування кожного позичальника до 20% тіла кредиту, але не більше 5 тне. гри. Ці кошти перераховуються на поточні рахунки позичальників, відкриті в Ощадбанку (За матеріалами: Ощадбанк).

С. В. Мозговий, провідний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та ЖКІ

Категорія: Україна | Переглядів: 464 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus