Головна » 2014 » Серпень » 30 » Мирне небо та хлібна нива
10:59
Мирне небо та хлібна нива
У суботу, 23 серпня, українські стяги замайоріли по всій Україні і навіть за її межа­ми. Синьо-жовтий прапор з’явився і в Парижі, і навіть у Вашингтоні.
 
Цього року свято відзначали з меншою помпезністю та офіціозом, але з більшим патріотизмом.
 
Приємно, що цього року не було «показухи». Адже за такої складної ситуації в країні влаштовувати масові веселощі та голосні гуляння недоречно. Із офіційних заходів заплановані лише покладання квітів до стенду Небесній сотні та до пам’ятника Тарасові Шевченку.
 
На офіційній церемонії підняття прапору в Вишгороді були присутні в.о. голови райдержадміністрації Вячеслав Савенок, голова районної ради Ірина Побідаш, Вишгородський міський голова Віктор Решетняк, депутати районної та міської рад, представники громадськості.
 
Історія нинішнього синьо-жовтого прапора, який і прославляє День Державного Прапора України, дуже давня. Починаючи з часів хрещення Русі ці кольори завжди були присутні на прапорах Української держави різних століть. Приблизно у тому ж варіанті, як ми бачимо його зараз, український прапор було піднято у Львові в червні 1848 року. У 1917-1919 роках навіть більшовики користувалися в Україні синьо-жовтим прапором.
 
Синій колір на прапорі України означає мирне небо, а жовтий — пшеничні ниви.
 
«Дорогі земляки, вітаю Вас з днем Націо­нального Прапору. Під цим прапором у бій ішли воїни УПА. Під цим прапором захищають нашу державу і сьогоднішні воїни. Це кольори нашої свободи та незалежності. Наша країна зі справжніми патріотами має велике майбутнє! Пишаюсь, що я – українець! Слава Україні!», – наголосив Олександр Дробаха.
 
Нагадаємо, що День Державного Прапора України, який щорічно відзначають 23 серпня, встановив своїм указом у 2004 році президент України Леонід Кучма. 2009 року президент Віктор Ющенко заснував щорічну офіційну церемонію підняття Державного Прапора 23 серпня по всій Україні.
 
До речі, єдиний з лідерів найбільших держав світу, який «забув» привітати українців з Днем Прапору та зі святом Незалежності був президент РФ Володимир Путін.
 
Інф. «Слова»
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 566 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus