Головна » 2015 » Лютий » 28

Благодійність не має кордонів

Благодійність не має кордонів

Україна на сьогодні в центрі уваги всієї світової спільноти – нам співпереживають, нам допомагають. Днями допомога в Україну і, безпосередньо, до Вишгорода надійшла від китайської організації Червоного Хреста.
 
Загалом китайський Червоний Хрест планує спрямувати до України 3,2 мільйона доларів для допомоги вимушеним переселенцям і особам, які постраждали в зоні озброєного конфлікту на Донеччині  та Луганщині. Саме на таку суму передано обладнання для медичних установ. Частинку з цього гуманітарного вантажу днями ... Читати далі »

Першу допомогу нададуть волонтери

Першу допомогу нададуть волонтери

Навіть на відстані від воєнних дій біда інколи набуває кривавих образів – жорсткі протистояння, надзвичайні події, теракти. Без дієвої допомоги не обійтись. Отож волонтери загону першої допомоги Товариства Червоного Хреста України (своєрідний загін «швидкого реагування»)  готуються невідкладно надати першу медичну допомогу. 
 
Тривожна ситуація в нашій країні спонукає небайдужих громадян об’єднуватись для допомоги ближнім. Ця допомога набуває рис волонтерського руху: збір коштів на споряджен ... Читати далі »

28.02.2015

Вишгород має розвиватися пропорційно

Вишгород має розвиватися пропорційно

Досить тривалий час точаться суперечки і серед депутатів, і поміж простих вишгородчан про перспективу розвитку нашого міста: пріоритетні напрямки, першочергові завдання, послідовність вирішення нагальних проблем тощо. З цього приводу ми попросили висловитись Д.Ю. Новицького – мешканця Вишгорода, депутата Вишгородської міської ради, директора департаменту житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради.
 
– Шановний Дмитре Юрійовичу, наскільки мені відомо ще з дитинства Ви були знайомі ... Читати далі »

Недолугість гірше диверсії

Недолугість гірше диверсії

Останнім часом у Київській області почастішали випадки навмисного пошкодження трансформаторних підстанцій. Не обминуло це лихо і Вишгородський район. 
 
Зокрема у 2014 році несанкціоноване зливання масла або його крадіжки з промислових трансформаторів спостерігалося у ряді населених пунктів лівобережжя Вишгородщини. У Нижчій та Вищій Дубечнях, Пірновому, Сувиді… Подібним чином лише за 2014 рік підприємству районних електромереж завдано шкоди більш як на мільйон гривень. На якийсь час залишалися без енергопостачан ... Читати далі »

Перспективи розвитку і проблеми соціальних послуг

Перспективи розвитку і проблеми соціальних послуг

Міністерство соціальної політики України у партнерстві з Всеукраїнською громадською організацією «Ліга соціальних працівників України» провело черговий семінар, присвячений реформуванню і перспективам розвитку соціальних послуг у територіальних громадах, оптимізації системи управління у сфері соціального захисту населення.
 
У роботі семінару взяли участь працівники Мінсоцполітики, представники громадських організацій, управлінь соціального захисту населення, територіальних центрів, центрів соціальних служб для с ... Читати далі »

Масляна: праслов’янська традиція

Масляна: праслов’янська традиція

Лютий, кінець зими. Весна вже стоїть на порозі і гучно заявляє про свій прихід теплими днями, яскравим сонечком, а ще – масляною. Ця традиція живе у нашому народі ще з праслов’янських часів.
 
Юні спортсмени  –  частинка українського народу, підтримуючи цю славну традицію  при підтримці батьківського та тренерського колективу, відсвяткували масляну на своїй улюбленій і гостинній навчально-спортивній базі.
 

Мова – це скарб народу

Мова – це скарб народу

21-го лютого в Україні відзначили Міжнародний день рідної мови. У Вишгородській районній спеціальній загальноосвітній школі «Надія» відбувся захід під назвою «До мови – серцем пригорнись», метою якого є виховання патріотизму, поваги до рідної мови, народу та Батьківщини.   
 
Учні, їх батьки, вчителі та друзі школи, які завітали до навчального закладу, згадали історію української абетки, відчули велич, красу та силу рідного  слова. Активну участь у  проведенні свята брали не ... Читати далі »

Лине пісня благодійна

Лине пісня благодійна

Минулої суботи у приміщені центру творчості «Дивосвіт» відбувся благодійний концерт з промовистою назвою «Своїх не забуваємо!». Організатори заходу – асоціація учасників АТО Вишгородщини.
 
Організатором концерту виступила ГО «Асоціація учасників АТО Вишгородщини». В якості артистів на сцені виступали самі учасники антитерористичної операції – розвідники 72-ї бригади, київський рок-гурт «Резон» та діти-переселенці – мешканці «Лісової застави». Орга ... Читати далі »