Головна » 2014 » Жовтень » 11 » «Дивосвіт» відкриває сезон
10:54
«Дивосвіт» відкриває сезон
Щороку з настанням осені у Вишгородському районному центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» проходить традиційне відкриття сезону. Цьогорічне свято пройшло у вигляді презентацій колективів, що населяють цей дивовижний позашкільний заклад. 
 
На початку директор ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт» Олена Андріяш урочисто проголосила відкриття творчого сезону 2014-2015. А далі розпочався святковий концерт. На сцену виходили як уже досвідчені, так і зовсім нові колективи і представляли себе шанованій публіці.  Найяскравішими  на цій сцені, як завжди, були численні ведучі програми-презентації – творче об’єднання «Різні Люди». Вони запропонували глядачам мініатюру «Театр починається з вішалки» у постановці талановитих керівників об’єднання Олени Титаренко та Артема Буренка. До речі, «Різні Люди» – переможці обласного фестивалю театральних колективів «Театральні обрії» і кількох відкритих київських фестивалів.
 
Тепло сприймали глядачі виходи вокальної студії «Візерунок» (керівник Т. Литвин), «візитки» театрально-естрадної студії «Лицедії» (керівник І. Слесаренко), вокальної студії «Фантазія» Димерського відділення ЦТ «Дивосвіт» (керівник Я. Кулиняк). Потім пройшла презентація гуртків різних напрямів – образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, клубів юних краєзнавців, екскурсоводів та науковців,  аматорського лялькового театру, школи лідерів та журналістики, студії бального танцю, інтелектуальні проекти та безліч інших гуртків, в яких займаються близько двох тисяч юних талантів.
 
Далі на сцені чаклували  – вокальна студія «Доремікс» (керівник О. Устінова), хореографічна студія «Ліберті» (керівник П. Лук’яненко), вокальна студія «Соло». Не забули й про славнозвісного народного поета. Великого Кобзаря вшанували  вокально-хореографічною композицією «Шевченкова Україна».
 
Сьогодення нагадує своїми тривожними новинами  про неспокій та воєнні дії на Сході нашої рідної землі. Тож вихованці закладу не можуть стояти осторонь, вони підготували  композицію «Хвилина миру і пам’яті», яку презентувало творче об’єднання «Різні Люди».
 
Ось що говорить керівник та режисер цього проекту Олена Титаренко: – В останньому акорді нашого концерту ми зробили  акцент на пісню «Обереги». Автором пісні є наш викладач Яніна Кулиняк, керівник студії «Фантазія». Вона так виконувала її зі своєю ученицею Марією Джваршеішвілі, що у багатьох сльози заблищали на щоках. Пісня вистраждана автором і присвячена воїнам АТО.  Для нас це було дуже важливим, ми  її виплакали на своїх репетиціях. Кінцева композиція «Пам’яті…» особливо важко давалася. Навіть під час концерту від хвилювання слова забувалися. Та врешті, не стільки важливо, як читали, важливо, як діти співпереживали та зуміли передати дух, вкладений  у тексти віршів та пісень. Це було найголовніше.
 
Авторка і виконавиця пісні «Обереги» Яніна Кулиняк: – Тема пісні ще з Майдану поселилася й виношувалася в моїм серці. Прийшов момент, і пісня полилася на папір, та на музику. Її народженню послужило ще й те, що там, на Донбасі, під Дебальцевим, знаходиться мій друг. Але слова стосуються не тільки безпосередньо однієї людини, вони охоплюють усіх, хто там знаходиться, в зоні АТО і всіх тих, хто чекає їх вдома – матерів, дружин, дівчат та сестер,  які дуже переживають і з вірою в «Обереги», мають надію побачити своїх улюблених знову, вірять, що вони усі живими повернулися додому.
 
Наприкінці директор ЦТ «Дивосвіту» Олена Андріяш висловила вдячність від імені дітей, батьків вихованців та педагогічного колективу закладу народному депутату Ярославу Москаленку за турботу та допомогу в ремонті приміщення центру.
 
За сприяння Ярослава Миколайовича влітку були відремонтовані та переоснащені новими меблями навчальні класи, у них зроблено опалення та освітлення. Повністю оновлена та має сяючий вигляд роздягальня для дітей хореографічної студії «Ліберті».  Вахтерам побудована спеціальна кабінка, де вони можуть нести службу. Велика подяка за турботу про підростаюче покоління.
 
Анастасія СКЛЯРОВА, Ольга БРИЛЬ, Дарина ОНУФРІЄВА,
школа журналістики ЦТ «Дивосвіт» (керівник гуртка Ольга Думанська)
Фото Влада МАРУЩЕНКО
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 550 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus