Головна » 2014 » Серпень » 30 » Депутати допоможуть навести лад у Вишгородському РВ міліції
10:38
Депутати допоможуть навести лад у Вишгородському РВ міліції
21 лютого 2014 року, за ініціативою депутата Москаленка І.В. Вишгородською районною радою було створено тимчасову контрольну комісію, одним із основних завдань якої є припинення незаконних дій співробітників Вишгородського РВ ГУМВС України в Київській області стосовно підприємців району та інших питань щодо протиправної діяльності органів внутрішніх справ на Вишгородщині.
 
До складу комісії увійшли депутати районної ради Москаленко Ігор Віталійович, Бернадін Валерій Анатолійович, Панамарчук Геннадій Володимирович, Побідаш Ірина Миколаївна, Титаренко Валентин Володимирович, Стукач Віктор Сергійович, Куляєв Віктор Євгенович.
 
Головою комісії було обрано депутата Москаленка І.В., його заступником Бернадіна В.А., секретарем Панамарчука Г.В.
 
Попередньо зібрані матеріали комісії щодо незаконних дій працівників Вишгородського РВ стосовно суб’єктів господарювання були направлені комісією до ГУ МВС України у Київській області.
 
На підставі цих матеріалів керівниц­твом ГУ МВС України в Київській області було призначене службове розслідування.
 
У ході проведення службового розслідування інформація, надана комісією до ГУ МВС України у Київській області, знайшла своє підтвердження в частині порушення окремими працівниками Вишгородського РВ чинного законодавства, а саме: неправильної кваліфікації адміністративних правопорушень під час складання адміністративних протоколів, безвідповідального ставлення до вивчення адміністративних матеріалів, відсутності контролю за діями підлеглих з боку керівництва Вишгородського РВ і порушення Паланичком Л.Є. вимог Положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ, наказу ГУ від 1.08.2011 року №712 «Про затвердження порядку призначення працівників на посади номенклатури начальника Головного управління», а також Положення про службу дільничних інспекторів міліції в системі МВС України, затвердженого наказом МВС України від 11.11.2010 №550, при призначенні на посади виконуючих обов’язки оперуповноважених СДСБЕЗ дільничних інспекторів міліції Вишгородського РВ Булаха О.О. та Головатенка В.І.
 
Начальнику Вишгородського РВ ГУ МВС України у Київській області Паланичку Л.Є. було суворо вказано на необхідність посилення контролю за станом дисципліни та законності у підрозділі, недопущення у подальшому порушення вимог КУпАП підлег­лими і попереджено, що в разі подібних випадків у подальшому, до нього будуть вжиті заходи дисциплінарного впливу.
 
Наслідком проведення службового розслідування став наказ №900 ГУ МВС України у Київській області від 13.05.2014 року, яким посадових осіб Вишгородського РВ було притягнуто до відповідальності, а саме: заступнику начальника Вишгородського РВ Привалову В.О. оголошено зауваження; ст. ДІМ Лискову P.O. оголошено заува­ження; ст. о/у ДСБЕЗ Головатенку В.І., ДІМ Сар’єву Р.Ф., ДІМ Бовтун О.В. – оголошено догану.
 
За допущені порушення не притягнуто до відповідальності помічника начальника РВ з матеріального забезпечення Вишгородського РВ Булаха О.О., оперуповноваженого сектора Державної служби з економічною злочинністю Вишгородського РВ Мельника В.В., слідчого відділення Вишгородського РВ Порилік К.В., оперуповноваженого карного розшуку Вишгородського РВ Гаврищука М.М. у зв’язку з тим, що, згідно ст. 16 Дисциплінарного статуту ОВС, дисциплінарне стягнення не може бути накладене, якщо з дня проступку минуло більше півроку.
 
Хоча за матеріалами комісії встановлені факти, що саме вищевказані працівники Вишгородського РВ вчинили найбільше незаконних дій стосовно підприємців району, нерідко використовуючи при цьому неповнолітніх осіб для інсценування правопорушень, притягуючи при цьому до своєї незаконної діяльності навіть неповнолітніх осіб з розташованого на території району інтернату.
 
Хочу звернутись до підприємців та жителів Вишгородщини.
 
Комісія була створена районною радою, щоб протидіяти незаконним та, не секрет, часто корупційним діям окремих працівників Вишгородського РВ стосовно суб’єктів господарювання та інших правопорушень, скоєних працівниками РВ. Її робота почала давати перші результати. Але робота комісії на цьому не закінчується і ми продовжимо боротьбу з беззаконням працівників органів внутрішніх справ у нашому районі.
 
А тому прошу вас без сумнівів звертатись до депутатів районної ради, які входять до комісії, інших депутатів ради або за телефоном районної ради 22-122 чи іншим шляхом, якщо на вас незаконно тиснуть працівники Вишгородського РВ для вирішення особистих питань або чинять інші протиправні дії.
 
Давайте спробуємо побороти корупцію та беззаконня у правоохоронних органах Вишгородщини разом.
 
З повагою, 
члени комісії і її голова Ігор МОСКАЛЕНКО
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 1084 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus