Головна » 2019 » Квітень » 18

Налагоджуємо взаємовигідні зв’язки

Налагоджуємо взаємовигідні зв’язки

У рамках V Європейського конгресу місцевого самоврядування  голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко підписав угоду про співпрацю із головою міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина» Сергієм Татусяком.
Метою угоди є реалізація спільних проектів, спрямованих для членів МГО «Україна-Польща-Німеччина» та жителів Вишгородського району, а саме: підтримки підприємництва, туризму, освітніх програм тощо. 
Угода передбачає організацію та реалізацію спільних Міжнародних культурно-масових, пізнавальних та інформаційних заходів, спільних грантових програм, налагодження дружніх зв’язків з міжнародними громадськими (неурядовими) організаціями та іншими організаціями по обміну досвідом і проведенню спільних заходів та і ... Читати далі »

«Із варягів у греки» – через Вишгород

«Із варягів у греки» – через Вишгород

У Коростені Житомирської  області відбулась непересічна подія – тринадцятого квітня на річці Уж, в парку «Древлянський», було спущено на воду човни-репліки «Добриня» і «Фрам».
У рамках міжнародного наукового проекту «Середньовічні Балтія та Чорномор’я: матеріальна реконструкція торговельних зв’язків» та першої науково-дослідницької експедиції «Від «із варягів у греки» княжих часів до сучасної морської України», за підтримкою історико-культурного фестивалю «Добриня Фест» відбувся  перехід човнів-реплік річками Уж, Прип’ять та Дніпро від Коростеня до Вишгорода. Це шлях, яким князь Мал плив з Іскоростеня у столицю до княгині Ольги. Очільник переходу – старший науков ... Читати далі »

18.04.2019

«Царський» міст у Вишгороді

«Царський» міст у Вишгороді

Чи перебував офіційно у Вишгороді цар Микола ІІ, чи відвідував майбутній святий мученик і страстотерпець храм, побудований на честь святих князів Бориса і Гліба, не відомо, але... Сьогодні зображення царської родини мучеників-страстотерпців Миколи ІІ, як і фрески житія та зображення одних із найперших та найшанованіших у світі святих страстотерпців – князів Бориса і Гліба знаходяться поруч – на стінах храму на горі, побудованого на їх честь. 
У 1914 році розпочалася одна з найжахливіших катастроф людства – Перша світова війна, яка забрала життя понад 15  мільйонів людей.  
У 2014 році людство теж стояло на межі третьої світової війни, загрозу якої і до сьогодні не ліквідовано. Глибока світова економічна криза XXI століття триває... Розумні люди г ... Читати далі »