Головна » 2019 » Березень » 28

Бережіть себе і довкілля!

Бережіть себе і довкілля!

Щорічно з приходом весни в населених пунктах, на полях, на пагорбах та вздовж доріг виникають вогняні «дракони», які знищують на своєму шляху все живе. Внаслідок необережного поводження з вогнем чи звичайної людської халатності й необачності горить суха рослинність. Кількість таких пожеж постійно зростає. Шкода від самовільного й неконтрольованого спалювання рослинних залишків різностороння й таїть у собі велику небезпеку. 
Вогнем знищується не лише сухостій, а й живі рослини, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів, погіршується якість ґрунтів, що призводить до зниження урожайності, гинуть звірі та птахи. Невинні на перший погляд спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей.
Обговорення цієї проблеми ... Читати далі »

Культура: важлива складова нашого розвитку

Культура: важлива складова нашого розвитку

На Вишгородщину з робочим візитом завітав міністр культури України Євген Нищук, який 22 березня відвідав Вишгородську районну центральну бібліотеку, Музей давньоруського гончарства Вишгородського історико-культурного заповідника та зустрівся з керівниками району та міста, працівниками галузі культури, громадськими діячами. Високого гостя зустрічали голова райдерж­адміністрації Вячеслав Савенок, Вишгородський міський голова Олексій Момот, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Волотовська, заступник голови районної ради Марина Ганіцька, начальник відділу культури, національностей та релігій райдерж­адміністрації Юлія Іванова.
Працівники бібліотеки ознайомили міністра із фондом дорослої та дитячої літератури, похвалилися книжковими новинками. «Бібліотеку дуже люблять ... Читати далі »

Зникаюча натура шевченківської хати

Зникаюча натура шевченківської хати

Народний художник України, вінничанин Володимир Козюк минулого року презентував свій новий творчий доробок – гарно ілюстроване видання «Хата під стріхою, останній штрих минулого тисячоліття».  Це унікальне видання в Україні та у світі, що репрезентує хату під стріхою як феномен України, представлений на великому обсягу фотоматеріалу та картин самобутнього митця.
І недаремно девізом вернісажу став вислів «З цієї хати вийшов ти – тут народилась Україна!». Адже саме любов до рідної української хати, повага до свого народу спонукали митця на створення величезної колекції зроблених власноруч фотографій традиційного українського житла. А це понад 450 фото. У двадцятирічному творчому доробку багато написаних з натури картин. Також художник має ун ... Читати далі »