Головна » 2019 » Січень » 31

Ростислав Крижанівський – кращий у Європі

Ростислав Крижанівський – кращий у Європі

У Люксембурзі 25-27 січня відбулися ХХІ міжнародні  змагання з плавання «EUROMEET»,  в яких взяло участь близько700 учасників із тридцяти країн, 126 клубів та 27 національних збірних.
Збірна України була представлена десятьма кращими плавцями, серед яких вихованець Вишгородської РК ДЮСШ, майстер спорту, багаторазовий чемпіон та рекордсмен України   Ростислав Крижанівський (2004 року народження). Наш юний талановитий спортсмен виступав на цих змаганнях у віковій категорії 2001-2002 та 2003-2004 р.н. і, як завжди, виступив яскраво та феєрично, вигравши дві золоті медалі та посівши перше місце в рейтингу  міжнародної федерації плавання (ФИН) серед юнаків 2003-2004 років народження.
Підбиваючи підсумки цих змагань можемо сміливо констатувати той факт, ... Читати далі »

Інклюзія – безповоротні зміни в освіті

Інклюзія – безповоротні зміни в освіті

Двадцять четвертого січня відбувся районний навчально-методичний семінар «Впровадження інклюзивної моделі освіти учнів з особливими освітніми потребами: питання і відповіді». До Вишгородщини завітали Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, керівник експертної групи з питань інклюзивної освіти при Міністерстві освіти і науки України Лариса Самсонова, начальник відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Тетяна Балашова. У роботі семінару взяли участь голова райдержадміністрації Вячеслав Савенок, заступник голови адміністрації Тетяна Волотовська, заступник голови районної ради Марина Ганіцька, директори, вчителі, асистенти, психологи з навчальних закладів Вишгородс ... Читати далі »

Не летять ластівки у Зарубинці

Не летять ластівки у Зарубинці

Село Зарубинці – одне з найдавніших поселень в Україні, де впродовж віків жили наші пращури, сьогодні стерте з географічної мапи. За часів Київської Русі неподалік урочища стояло літописне місто Заруб, недалеко від якого знаходився Зарубський (Трахтемирівський) монастир. В ХV-ХVII століттях він був шпиталем-притулком для козаків. До утворення водосховища на цьому місці існувало село Зарубинці. Під час Коліївщини через село проходив повстанський отаман Микита Швачка. На території, яка не була затопленою, зберігся цвинтар, тут встановлено пам’ятний хрест, на якому написано: 
Зарубинці – село, Зарубенська долина
В минуле відійшли, розтанули в імлі. 
Могила братська, пращурів могили 
Усе було на цій малій землі. 
І горе у в ... Читати далі »