Головна » 2018 » Травень » 24

Дорога плата за курятину

Дорога плата за курятину

Двадцятого травня у Гаврилівці люди вийшли на мітинг проти систематичного забруднення територій довкола населених пунктів ТОВ «Комплекс-Агромарс».
 Претензії до цієї фірми, яка розташована неподалік, були неодноразово, але всі попередні випадки захоронення відходів керівництво підприємства спростовувало або посилалося на одиничний випадок (які з часом стали систематичними). Про неналежну утилізацію відходів птахофабрикою зазначали мешканці прилеглих територій на сторінках у соціальній мережі Facebook, а українські ЗМІ неодноразово висвітлювали ці події та  свавілля керівництва. Але це породило лише новий метод захоронення дохлятини. ТОВ «Комплекс-Агромарс» засипає мертві тушки, змішані із тирсою, у траншеї та зрівнює їх із землею. «Взи ... Читати далі »

Об’єднують любов до книжки й слова

Об’єднують любов до книжки й слова

Усіх об’єднала любов до красного слова та книги.  Письменники і поети Вишгородщини, старшокласники місцевих шкіл та всі небайдужі минулого понеділка у великому залі адмінбудинку поспілкувалися із відомим українським прозаїком, критиком, літературознавцем, публіцистом Михайлом Слабошпицьким, поетесою та журналісткою Світланою Короненко та письменником Анатолієм Сахном. Із знаними майстрами слова спілкувалися заступник голови райдерж-адміністрації Марина Мельник та заступник голови районної ради Марина Ганіцька.  Зустріч відбулася за підтримки голови рай-держадміністрації Вячеслава Савенка.
Під час зустрічі Михайло Слобошпицький зазначив: «Ми живемо у страшний час, коли суспільство перестало читати. Це страшний період, який зараз переживає наша нація. Ми не йдемо у ... Читати далі »

Щоб свічка пам’яті не гасла...

Щоб свічка пам’яті не гасла...

Різні життєві ситуації спонукають іноді замислитися над сенсом існування і виокремити найголовнішу мрію. А потім наполегливо досягати її здійснення. Часто-густо виколисувати її у серці протягом багатьох років пошуків, сподівань і непохитної віри у правильності обраного шляху для втілення омріяного.
Саме таке випробування духу пройшов Ярослав Прокопів із Нових Петрівець. Тут його нинішнє родинне гніздо. Народився у мальовничому селі Рунгури Коломийського району на Івано-Франківщині. Певно, ніколи не сподівався, що мрію свого життя втілюватиме далеко від рідного дому.
У далекі роки (1984-1986) йому випала  нелегка військова доля служити водієм БТР-70 на кривавих дорогах Афганістану. Жахи пережитого назавжди залишились незагойною раною і болем за втрачених друзів на чужій земл ... Читати далі »