Головна » 2018 » Травень » 03

То чия ж вона – Перемога?

То чия ж вона – Перемога?

Комуністичною пропагандою в СРСР під час Другої світової війни, а пізніше, у радянській, і нині — в російській, історіографії термін «Другий фронт» прив’язувався до запропонованої керівництвом СРСР висадки значних військових сил союзників у Північній Франції. Бойові ж дії Великої Британії та Франції від вересня 1939 року, а США — від грудня 1941 року проти Третього Рейху, а саме дії союзників в Італії, Північній Африці, битва за Британію і взагалі — у районі Атлантики та Середземного моря — радянською стороною не вважалися «Другим фронтом». Уперше пропозицію про відкриття бойових дій проти Німеччини на півночі Франції висунув Й. Сталін у своєму листі до У. Черчілля 18 липня 1941 року[1]. Перевага сил була на боці союзників антигітлерівської коалі ... Читати далі »

Магія трьох стихій у творчості

Магія трьох стихій у творчості

У музеї давньоруського гончарства Вишгородського історико-культурного заповідника відкрилася виставка робіт талановитої майстрині Лесі Колосенко під назвою «Всесвіт – Україна». Леся Колосенко за освітою журналіст і ніколи не думала, що буде майстром трансформаційної скульптури. 
Її вироби – це тварини і птахи, створені із трави, квітів та підручних матеріалів, але мають глибокий філософський зміст. Зв’язок майстрині з міфологією дуже тісний і органічний, тому у її роботах криється могутність давнього сакрального мистецтва. 
Під час відкриття виставки Влада Литовченко, директор Вишгородського історико-культурного заповідника, зазначила: «Це унікальна, особлива виставка майстрині з широкою душею, з великим серцем справжньої патріотки У ... Читати далі »

Лицарі середньовічного бою

Лицарі середньовічного бою

Чи хотіли б ви одягнути лицарський обладунок? А пережити один із середньовічних боїв? Якщо так, то вам не потрібна машина часу. У Вишгороді ініціативний Дмитро Тупіченко відкрив секцію історичного середньовічного бою. Він уже має за плечима чималий досвід і зможе навчити й вас майстерності володіння середньовічною зброєю та техніками бою лицарів. Ми «піймали» Дмитра між тренуваннями і він розповів, як можна переміститися у часі та чи посильна ноша лицарів сучасним тінейджерам.
– Дмитре, раді, що Ви погодилися на інтерв’ю. Розкажіть, чим Ви займалися до того, як пов’язали своє життя із середньовічними боями?

– Я з дитинства займався різними видами спорту. З тринадцяти років тривалий час відвідував секцію з бойового гопака. Збагнувши, щ ... Читати далі »