Головна » 2018 » Квітень » 26

50 літ – у гавані великої любові

50 літ – у гавані великої любові

Юнак з Чернігівської області та дівчина з Миколаївщини більше 50 років тому приїхали у Вишгород на будівництво Київської ГЕС, щоб зустрітись і навік поєднати свої серця, створити родину Гавриленків, котра міцним корінням вросте у Вишгородську землю, обросте дітьми, внуками, правнуками і стане уособленням ідеалу  для близьких і рідних.
Олена Григорівна, приїхавши в 1963-му році на будівництво Київської ГЕС, працювала кранівницею. І хоча робота та була більш чоловічою, як вважали подруги, та дівчина на те не зважала і не раз доводила, що і тендітним дівочим рукам під силу підкорити складну техніку, зробити її слухняною. 
Олексій Іванович на будівництві з 1964-го року, працював бригадиром будівельників. Його бригада завжди відзначалась якістю робіт і високими виробничими ... Читати далі »

Щоб нерест пройшов вдало

Щоб нерест пройшов вдало

З 1 квітня на водоймах Київської області встановлено заборону на вилов водних біоресурсів у зв’язку з періодом нересту. Під час нерестової кампанії ГО «Асоціація рибалок-промисловиків» спільно з органами рибоохорони та науковими установами традиційно здійснює заходи із рибогосподарської меліорації. 
Із 1 квітня на Київському водосховищі здійснено заходи із встановлення штучних нерестовищ. Доцільність цього заходу зумовлена недостатньою кількістю нерестових площ у нижній частині Київського водосховища. Завдяки таким рибницько-меліоративним заходам збільшується площа нерестовищ і рибопродуктивність водосховища. Роботи по встановленню штучних нерестовищ здійснені відповідно до науково-біологічного обґрунтування Інституту рибного господарства УААН.
До заходу д ... Читати далі »

Завзятими були бігові перегони

Завзятими були бігові перегони

Стало доброю традицією  щорічно зустрічати   учасників  легкоатлетичного кросу пам’яті  Героїв  Чорнобиля на гостинній лебедівській землі. Адже в ці останні квітневі дні 32 роки тому «мирний атом» став загрозою людству внаслідок найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття.  Свої спортивні звитяги юні спортсмени присвятили пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.
 Справжньою феєрією емоцій виявився виступ учнів Лебедівської школи, які  подарували щиру радість життя, виконуючи хореографічну композицію «Добрий ранок, Україно!».  20 квітня на бігових доріжках стартувало  близько  двохсот юних спортсменів  – школярів  Вишгородщини.   Сонячна весняна ... Читати далі »