Головна » 2018 » Квітень » 26 » Щоб нерест пройшов вдало
17:12
Щоб нерест пройшов вдало

З 1 квітня на водоймах Київської області встановлено заборону на вилов водних біоресурсів у зв’язку з періодом нересту. Під час нерестової кампанії ГО «Асоціація рибалок-промисловиків» спільно з органами рибоохорони та науковими установами традиційно здійснює заходи із рибогосподарської меліорації. 
Із 1 квітня на Київському водосховищі здійснено заходи із встановлення штучних нерестовищ. Доцільність цього заходу зумовлена недостатньою кількістю нерестових площ у нижній частині Київського водосховища. Завдяки таким рибницько-меліоративним заходам збільшується площа нерестовищ і рибопродуктивність водосховища. Роботи по встановленню штучних нерестовищ здійснені відповідно до науково-біологічного обґрунтування Інституту рибного господарства УААН.
До заходу долучились старший науковий співробітник Інституту рибного господарства Сергій Курганський, начальник іхтіологічного відділу Київського рибоохоронного патруля Наталія Опанасюк, начальник управління агропромислового розвитку Вишгородської райдержадміністрації Василь Хом’ячук. Безпосередню участь по встановленню штучних нерестовищ взяли  голова Асоціації рибалок-промисловиків Микола Шинкаренко та  члени Асоціації  Сергій та Людмила Буяло,  Тетяна Потоцька, Євген Курочка, Сергій та Валентина Вакульчики, Наталя Лавренок,  Владислав Кисіль, СВК «Шолуденко» Анатолій Михальцов, Костянтин Головко, Світлана Дятченко, Олександр Стельмах,  Сергій Сокіл. Рибалки встановили  штучні нерестилища у місцях, позбавлених водної рослинності. Це спеціальні круги з дроту діаметром 50-80 см і сіткою, до яких прив’язуються соснові гілки, імітуючи таким чином водорості – для того, щоб риба проводила ікрометання. 
Заходи здійснені за сприяння Вишгородської райдержадміністрації, Агентства рибного господарства та Київського природоохоронного патруля.
Декому потрібно нагадати, що не можна ловити рибу із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння, спорудження гаток та спускання води з рибогосподарських водойм.

 Інф. «Слова»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 469 | Додав: slovo
comments powered by Disqus