Головна » 2017 » Червень » 01

Масштабні навчання із гасіння лісових пожеж

Масштабні навчання із гасіння лісових пожеж

26 травня на території Вишгородського району (с. Жукин) у ДП «Вищедубечанське лісове господарство» під керівництвом першого заступника голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Савченка, заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелеєва, начальника Головного управління ДСНС у Київській області Василя Слободяника, першого заступника начальника Київського обласного управління лісового та мисливського господарства Руслана Гузенка відбулися спільні з лісниками тактико-спеціальні навчання щодо ліквідації умовної надзвичайної ситуації, спричиненої лісовими пожежами.
У заході взяли участь голова Вишгородської районної державної адміністрації Вячеслав Савенок, перший заступник голови адміністрації Олександр Устименко, начальник відділу ... Читати далі »

На Вишгородщині стартувала міжнародна велогонка

На Вишгородщині стартувала міжнародна велогонка

Найшвидша в Україні траса вдруге стала місцем історичної події. 28 травня у Вишгородському районі в рамках серії велогонок «Race Horizon Park 2017» відбулися міжнародні професійні жіночі велоперегони на індивідуальний час «VR WOMEN ITT».
 Учасниці велоперегонів із України, Білорусі, Великобританії, Чехії, Ізраїлю, Литви та Польщі подолали дистанцію 28,8 км за маршрутом: Сухолуччя – Толокунь – Ясногородка, що вважається найшвидшою в Україні трасою. На деяких ділянках швидкість велосипедисток сягала 50 км/год. В індивідуальній гонці професійні спортсменки із різних країн світу змагалися на час, тому вирушали зі старту з часовим інтервалом у хвилину. Усі призові місця вибороли українські велосипедистки: Анна Соловей (Lviv Region Team) виборола пер ... Читати далі »

Небезпечні ігри підлітків

Небезпечні ігри підлітків

У підлітків є два головних «страхи»: бути такими, як усі, та невже я не такий, як усі. На цій межі й формується особистість. Прояви агресії на шляху в доросле життя помилково вважають передумовою майбутнього успіху. Але ж ми говоримо не про тварин, які борються за виживання, а про людей. Юне майбутнє нашої країни агресивною поведінкою займає четверте місце після жорстокіших однолітків з Росії, Албанії та Білорусі.
Про підліткову жорстокість знято сотні фільмів та написано безліч книг, цією проблемою переймаються і вчителі, і психологи, і соціологи, і правоохоронці у всьому світі. Майже щодня в Україні констатують вбивства, зґвалтування, нанесення тілесних ушкоджень, скоєних неповнолітніми. Справа не лише у психологічних і соціологічних особливостях підлітків, а в оточенні, ... Читати далі »

01.06.2017

Молоде поповнення

Молоде поповнення

До військової частини 3077 Національної гвардії України прибуло молоде поповнення, їх зустрічав командир військової частини підполковник Петро Михайлович Горбатюк та його заступники. 
Командир частини навів майбутнім гвардійцям яскраві приклади мужності, патріотизму та вірності військовій присязі військовослужбовцями військової частини 3077 Національної гвардії України. Командування військової частини привітало майбутніх захисників, офіцери розповіли історію військової частини, завдання, які на неї покладені, порядок проходження строкової служби та перспективи служби за контрактом, а також охоче відповіли на всі запитання. В свою чергу юнаків переповнювали яскраві емоції від перспектив, які відкриває їм служба в Національній гвардії України. Один з новоприбулих, О.Коломієць, сказ ... Читати далі »

Український Єрусалим

Український Єрусалим

Історики стверджують, що після розбійницького нападу на Київ Андрія Боголюбського Київська держава дещо похитнулася, розпавшись на кілька удільних князівств: Чернігівщину, Київщину, Переяславщину, Тмутаракань, Волинь, Галичину, Турово-Пінськ. 
Доречно згадати, що ще в 1026 році Ярослав Мудрий і його брат Мстислав вели міжусобну боротьбу між багатьма синами Володимира Хрестителя, що точилась не один десяток років, призупинили після зустрічі і переговорів у Демидові, в урочищі Городець. Ця дата вважається датою заснування Демидова, бо перша письмова згадка про село – 1026 рік. Місце Городця збереглося, але не в первісному вигляді. У 1960-их роках цей курган на півночі Демидова, за яким починається пойма річечки Кізка між селами Демидів і Козаровичі, був бездумно і безжально з ... Читати далі »