Головна » 2017 » Березень » 30

Український Єрусалим

Український Єрусалим

Точна дата заснування Межигірського Спасо-Преображенського монастиря залишається невідомою. Досить полемічною у наукових колах є навіть дата хрещення Русі. Адже кожна історична епоха породжує власне бачення подій, створює свої історіографічні схеми і твердження, притіняє чи актуалізує окремі факти, по-своєму інтерпретує факти і події.
Багато науковців відстоює щонайменше трьохетапну, а то й п’ятиетапну теорію хрещення  Руси-України. Відомий бібліограф, митрополит Євгеній Болховітінов неодноразово заявляв, що 988 рік – це не перша і не єдина дата, коли правителі Київської Русі намагались замість язичницької політеїстичної віри привести державу та її людність до християнської монотеїстичної віри.
Перші князі Києва варязького походження Аскольд і Дір стали відомі т ... Читати далі »

НКРЕКП вважає, що газ подешевшає…

НКРЕКП вважає, що газ подешевшає…

З 1 квітня для населення і промислових споживачів вводиться нова система оплати за використаний газ. Навіщо це робиться, і чи суттєво зміниться ціна?
Що сталося?

З 1 квітня для населення і промислових споживачів вводиться нова система оплати за використаний газ. Тепер українці отримуватимуть окремий платіж за паливо як товар і окремий — за витрати на його доставку і розподіл серед споживачів. Виділений з ціни газу платіж за його доставку є фактично абонплатою за підключення до системи газопостачання. Усім, хто користується газом для підігріву води, приготування їжі чи опалення, доведеться платити абонплату за під’єднання до мереж і за спожитий об’єм блакитного палива. Відповідне рішення 28 березня ухвалила Національна комісія, що здійснює державн ... Читати далі »

Безбар’єрний простір: у співпраці до успіху

Безбар’єрний простір: у співпраці до успіху

За ініціативи міжнародного благодійного фонду «Жовто-Блакитні Крила» та  Дитячого Фонду Німеччини (ChildFund Deutschland), за фінансового сприяння Lipoid Stiftung,  під патронатом голови Вишгородської районної ради Ростиcлава Кириченка відбулась діалогова платформа «Розширення життєвих горизонтів дітей та молоді з особливими потребами, які проживають у Вишгороді та Вишгородському районі». Діалогова платформа – це коло благодійних та громадських організацій, батьків, волонтерів та місцевої влади, яких об’єднує одна мета – зробити Вишгород безбар’єрним простором для повноцінного щасливого дитинства дітей з особливими потребами. З цією метою міжнародний благодійний фонд «Жовто-Блакитні Крила» зібрав експертів у сфері розбудови інклюз ... Читати далі »