Головна » 2016 » Грудень » 08

Народовладдя: дієвий інструмент вирішення завдань

Народовладдя: дієвий інструмент вирішення завдань

День місцевого самоврядування – подія, що не лише яскраво підтверджує активну участь широких мас населення в управлінні державою, високу роль самоврядності як найдемократичнішої, наймасовішої форми управління в суспільстві, а й возвеличує чесну й самовіддану працю сільських, селищних, міських голів, депутатів і працівників виконавчих апаратів місцевих рад. Сьогодні місцеве самоврядування стало основою народовладдя, одним із головних чинників розвитку громадянського суспільства, дієвим інструментом вирішення не лише регіональних, а й загальнодержавних завдань. Становлення самоврядних традицій – особлива сторінка в історії українського державотворення. Нині, після численних трансформацій, місцеве самоврядування в Україні, як і в усьому світі, розглядається як єдино можлива і найбільш раціо ... Читати далі »

Внесок у скарбницю району

Внесок у скарбницю району

У Катюжанці розпочали роботу два сучасних підприємства –  ТОВ Науково-виробнича компанія «Експопалет» та ТОВ «Науково-виробнича компанія «Спецтех». Це група компаній, які спеціалізуються на виготовленні високоякісних європіддонів, пиломатеріалів та колючого дроту. А працюватимуть тут за новими технологіями на модернізованому обладнанні українського виробника.
Завдяки роботі досвідчених спеціалістів ці компанії вже закріпилися не тільки на внутрішньому, а й на зовнішньому ринках, а за постійних клієнтів мають Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство надзвичайних ситуацій, Прикордонну службу та інші солідні організації.
На відкриття цього важливого для району сегмента економіки завітали виконуючий обов’язки голови райдерж­адміністраці ... Читати далі »

Море – рибальське поле

Море – рибальське поле

Наприкінці листопада, у рамках програми відтворення рибних ресурсів Київського водосховища, відбувся процес випуску малька у водойму в районі урочища Гористе (біля Вишгорода) під контролем рибоохоронного патруля Київщини. 
«Подія стала можливою завдяки виділеним коштам користувачами Київського водосховища, яким ми щиро дякуємо та сподіваємося на подальшу співпрацю у відтворенні водних біоресурсів Київщини», – наголосив начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін. 
Як повідомив науковець Ігор Бузевич, за рекомендацією вчених Інституту рибного господарства НААН України, для природної біологічної меліорації водосховища до водойми було випущено 50 тисяч особин товстолоба, загальною вагою понад 5 тонн. Дволітню рибу вирощено в Черкаській об ... Читати далі »