Головна » 2015 » Листопад » 12

Голова райради – Ростислав Миколайович Кириченко

Голова райради – Ростислав Миколайович Кириченко

Кириченко Ростислав Миколайович, народився 8 серпня 1985 року в с. Лютіж Вишгородського району Київської області. Українець, громадянин України. Здобув дві вищі освіти. 
Закінчивши у 2002 році Лютізьку загальноосвітню школу, вступив до Національного аграрного університету, де здобув кваліфікацію магістра з фінансів. За час навчання у вузі проходив стажування за контрактом у Великій Бринії, працював контролером якості виробленої продукції «S&A Produce». 
У 2011 році закінчив Інститут післядипломної освіти КНУ ім. Т. Г. Шевченка за спеціальністю «Правознавство». 
Працював у різних галузях у Вишгородській районній адміністрації, Київській обласній адміністрації та Київській обласній раді. 
З 2008 по 2010 роки – голов ... Читати далі »

Відбулася сесія Вишгородської районної ради

Відбулася сесія Вишгородської районної ради

12 листопада у приміщенні адмінбудинку у Вишгороді відбулося засідання установчої сесії Вишгородської районної ради VII скликання. Засідання відкрив голова Вишгородської районної виборчої комісії Юрій Боярин, який доповів про хід проведення та результати виборів. 
Відтак п’ятивідсотковий бар’єр подолали такі політичні партії: Вишгородська районна в Київській області партійна організація партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» – дев’ять депутатів, Вишгородська районна партійна організація політичної партії «Наш край» – шість депутатів, Вишгородська районна організація партії «Свобода» – чотири депутати, Вишгородська районна організація політичної партії «Громадянська позиція» – чоти ... Читати далі »

Мати єдності, батько громадянства і сторож держави

Мати єдності, батько громадянства і сторож держави

Українська мова й писемність — це здобуток культури і духовної діяльності українського народу. У ній і мудрість віків, і пам’ять народу, і щирість душі. Наша мова є рідною майже для 50 мільйонів чоловік.
Генеалогічно українська мова належить до індоєвропейської мовної сім’ї. Щодо початку писемності в українських землях тривають наукові дискусії. Археологічні знахідки засвідчують наявність писемних знаків на глиняному посуді, пряслицях, зброї тощо ще за трипільської доби.
Кілька століть нас привчали до думки про нібито «вторинність» української мови, ретельно приховуючи від українців величезний масив української ж писемності, історії та культури, що сягає глибокої давнини і налічує багато тисячоліть.
 Давніший із літописів, що дійшов до на ... Читати далі »