Головна » 2015 » Березень » 07

Наш український Ієрусалим

Наш український Ієрусалим

Нещодавно у Нових Петрівцях сталася подія, яка мала б бути знаковою не тільки для нашого Вишгородського району. У Межигір’ї, на місці церкви Преображення Господнього, основного храму із усіх п’яти храмів Межигірського монастиря, відбувся молебень за душами людей, які за роки функціонування монастиря знайшли тут вічний спокій.
 
Межигірський монастир – унікальне історичне явище не тільки для України, а й усього православного світу, адже заснований він був 988 року з благословення самого Володимира Хрестител ... Читати далі »

Прийнято необхідні рішення

Прийнято необхідні рішення

5 березня 2015 року відбулася 42 сесія Вишгородської районної ради VІ скликання.
 
На розгляд сесії були внесені наступні питання.
 
Першим питанням було затвердження звіту про виконання районного бюджету Вишгородського району  за 2014 рік. Депутати одноголосно його затвердили.

Виконання правил залежить від кожного

Виконання правил залежить від кожного

Мешканці Вишгорода вже помітили неабияку активізацію працівників Державтоінспекції у населених пунктах району та Вишгороді зокрема.
 
Посвідчені люди, відзначаючи помітні, певні позитивні зрушення, пліткують, що нова мітла гарно мете лише спочатку, а згодом усе піде звичайним шляхом. Розповісти детальніше про перші враження та подальші перспективи роботи «по-новому» ми попросили новопризначеного начальника Вишгородського районного відділення ДАІ Андрія Пожара.

Наша весна прийде – неодмінно!

Наша весна прийде – неодмінно!

За багаторічною традицією, у перший день весни у Вишгородському районному Центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» відбулася весняна мистецька акція «Перше березня». 
 
Та цього року зустріч весни у «Дивосвіті» була особливою, з відтінком смутку і надії – надії на мирну весну в Україні. До початку концерту в фойє Центру творчості пройшов благодійний ярмарок «Діти – воїнам АТО». Відбулася акція «Привітай жінку-героя!» – ді ... Читати далі »

Чарівна магія першого вчителя

Чарівна магія першого вчителя

Перший учитель... У кожної людини він як початок шкільного життя, як перший відбиток у дитячій душі. Нехай час обдарує  іншими, більш цікавими і значнішими вчителями, але він назав­жди  залишиться тим яскравим вогником, що так тепло  посвітив  на початку шляху.
 
З цією людиною я познайомилась  28 років тому, коли прийшла працювати у Вишгородську середню школу №1, саме так тоді називався навчальний заклад. На першій педагогічній раді відразу звернула увагу на високу, статну, з гарною зачіскою та ... Читати далі »

«Діти Вишгородщини – воїнам АТО»

«Діти Вишгородщини – воїнам АТО»

Сьогодні десятки тисяч патріотів нашої держави знаходяться на передовій, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. На жаль, сотні з них отримали поранення і знаходяться на лікуванні у шпиталях та лікарнях. Усім їм, як ніколи, потрібні увага, добре слово, повага та любов небайдужих людей.
 
Свою небайдужість постійно виявлять усі навчальні заклади Вишгородського району, організовуючи благодійні концерти дитячих художніх колективів, виставки-ярмарки дитячих творчих робіт тощо.
... Читати далі »

З «Берегинею» – по життю

З «Берегинею» – по життю

Жіночий клуб «Берегиня» для тих, хто оберігає і захищає – родину, оселю, рід, народ, країну.
 
Тут ми зможемо почути про справжніх жінок-берегинь, поділитися своїми роздумами, власним досвідом і рецептами, пошуками відповідей на нелегкі запитання, похизуємося витворами свого мистецтва: виробами, вишивками, картинами чи ляльками, кулінарними шедеврами, прочитаємо вірші, поспіваємо пісень, поїдемо на екскурсії. Усі разом послухаємо запрошених гостей. Тут найбільш активні наші дівчата отримають Берегиньку &nd ... Читати далі »