Головна » 2015 » Лютий » 14

Надійний щит для українського воїна

Надійний щит для українського воїна

Минулого тижня у Нових Петрівцях на полігоні Національної гвардії американською компанією «Hesco» був презентований захисний модуль, який можна використовувати у зоні проведення АТО для укриття особового складу від ворожого вогню та осколків. Подібні захисні споруди можна використовувати на стаціонарних блокпостах.
 
Захисний комплекс, за словами представників компанії, створений із спеціального сплаву, який має дуже великий коефіцієнт міцності, а направляючі каркасу скріплені між собою за особливою технологією, ... Читати далі »

Від міста-побратима

Від міста-побратима

Лікарня дружнього естонського міста Раквере разом із повітовим союзом самоврядувань передала вишгородській громаді машину швидкої допомоги для бійців АТО.
 
«Це найменше, що ми можемо зробити. Але я вірю, що у важкій ситуації, яка склалася зараз в Україні, наша скромна допомога буде корисною. Це стосується як медичного транспорту, так і іншої допомоги», – сказав виконавчий директор Ляене-Віруського союзу самоврядувань Свен Хибемягі. На цьому він наголосив у коментарях одному з естонських видань.  ... Читати далі »

14.02.2015

Захистити права матерів-героїнь

Захистити права матерів-героїнь

Cправжнім життєвим подвигом, який заслуговує на повагу суспільства і держави, є народження і виховання жінкою п’ятьох та більше дітей. На перший погляд, держава виокремлює таких жінок та навіть надає їм почесне звання матерів-героїнь. Але насправді ставлення чиновницької машини до них залишається ганебним.
 
Наразі в Україні почесне звання «Мати-героїня» присвоєне понад 80 тисячам жінок. При цьому ще майже 40000 стоять на черзі. Кожен рік багато багатодітних матерів похилого віку помирає, так і не дочекавши ... Читати далі »

14.02.2015

Є свята земля України, яку треба захищати

Є свята земля України, яку треба захищати

Практично завжди напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на територіях  інших держав мене, мов непрохані гості, відвідують  думки, що породжують роздуми над змістом уже майже прожитого життя, боргом перед співгромадянами  та державою, яку ми чесно захищали 26 років тому.
 
З роками прийшло усвідомлення, що в тій війні захищали і помирали українці не за свою, а за чужу країну, за її амбіції і славу її зброї та непомірні апетити, що, зрештою, обернулася на горе і сором перед людством  та тисячами н ... Читати далі »

Лелеки кружляють над Вишгородщиною

Лелеки кружляють над Вишгородщиною

Здавна білий лелека вважався священним птахом у багатьох народів. Про це говорять численні легенди, казки, повір’я, приказки, що дійшли до нас із тих часів. Давньогрецький історик Плутарх повідомляв, що в Тесалії того, хто вбив чорногуза, карали смертю. У греків лелека вважався птахом богині Гери, у римлян — Юнони. З часів Арістофана і Софокла чорногуз був уособленням турботи про батьків. І завжди символізував сімейне благополуччя. 
 
Зараз лелека більш асоціюється з новонародженими дітлахами, яких завжди з ... Читати далі »

Об’єднаймо зусилля і допоможімо захисникам

Об’єднаймо зусилля і допоможімо захисникам

Два тижні тому, 30 січня, група волонтерів Благодійного фонду «З відкритим серцем у майбутнє» у складі Ірини Шугайло, Анатолія Шугайло, Трохима Іванова та Андрія Демидюка знову виїхала до зони АТО. 
 
Як повідомила голова фонду Ірина Шугайло, поїздка була важкою, ситуація під Дебальцево дуже загострилась, позиції, на яких несуть службу наші бійці, постійно знаходяться під обстрілами. Трохим Іванов також додав, що не кожен наважиться рухатись у бік військових дій дорогою, яка під постійним ворожим прицілом, ш ... Читати далі »

Навчальним закладам – консультативно-методичну допомогу

Навчальним закладам – консультативно-методичну допомогу

Два дні поспіль, 10 і 11 лютого, департамент освіти і науки Київської обл­держадміністрації вивчав стан функціонування освітньої системи в Вишгородському районі не звичайними перевірками, а шляхом надання консультативно-методичної допомоги. 
 
Перед тим як працівники департаменту освіти і науки КОДА роз’їхалися по шкільних і дошкільних закладах району, у великій залі адмінбудинку відбулася нарада керівників дошкільних і шкільних освітніх закладів за участю в.о. голови ВРДА В’ячеслава Савенка, заступника ... Читати далі »

14.02.2015

Вшанували маму воїна

Вшанували маму воїна

Напередодні Дня вшановування учасників бойових дій на території інших держав представники райдержадміністрації, міськради та територіального центру соціального обслуговування зустрілися з Любов’ю Павлівною Маковецькою – матір’ю загиблого воїна-афганця.
 
Любов Павлівна трепетно розгортає згорток і показує фото свого усміхненого сина – таким він залишиться назавжди. «Дякуємо Вам за сина, ваша материнська любов виховала справжнього бійця, – звернулася до мами заступник голови РДА Валентина Д ... Читати далі »

Місія ОБСЄ – у Вишгородському районі

Місія ОБСЄ – у Вишгородському районі

11 лютого до Вишгородського району завітала делегація представників Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ), яка зустрілася з в.о. голови Вишгородської райдержадміністрації В’ячеславом Савенком.  Основна мета візиту — обговорення реалізації реформ, децентралізації влади, допомога внутрішньо переміщеним особам.
 
Цього ж дня делегація ОБСЄ зустрілась з представниками соціально-гуманітарної сфери Вишгородського району. Зустрічали закордонних гостей заступник голови Вишгородської РДА Валентина ... Читати далі »

Привезли і золота, і срібла

Привезли і золота, і срібла

6-7 лютого у Білій Церкві пройшов  традиційний відкритий чемпіонат Київської області з плавання серед юнаків 2001 року і молодших та дівчат 2003 року і молодших. 
 
У чемпіонаті взяли участь близько десяти команд. До Білої Церкви прибули найкращі плавці з різних міст Київської області. Та попри все, це не завадило нашим юним спортсменам показати свої найкращі результати і здобути омріяні медалі.