Головна » 2014 » Грудень » 06

Пам’ять правічних подніпровських сіл

Пам’ять правічних подніпровських сіл

Цьогорічну осінь для нас, демидівців, можна іменувати епітетом «меморіальна», адже кожен із трьох місяців ознаменувався надзвичайними пам’ятними подіями: 22 вересня на стіні нашої школи було відкрито меморіальну дошку у день народження Олександра Андрійовича Костюченка, що увіковічила пам’ять загиблого в АТО героя.
 
14 жовтня на подвір’ї церкви святого архистратига Михаїла Київського патріархату була освячена меморіальна плита, якою демидівці увічнили пам’ять трьох священнослужителів Клєб ... Читати далі »

Реформа армії і бойові дії – одночасно

Реформа армії і бойові дії – одночасно

Зміни в оборонному відомстві потрібно проводити таким чином, щоб не нашкодити, детально прорахувавши все до дрібниць, вважає міністр оборони України, генерал-полковник Степан ПОЛТОРАК.
 
– Проблем із будівництвом армії дуже багато. Треба практично змінювати підходи до розв’язання нагальних питань, зокрема таких, як забезпечення. Армія тривалий час була абсолютно закритою структурою. І там, де це виправдано, і там, де вже давно потрібно було відкрити суспільству всі проблеми та комплексно їх розв’язувати. Сь ... Читати далі »

Горять браконьєрські сітки

Горять браконьєрські сітки

Акція з утилізації кілометрів конфіскованих браконьєрських сіток та інших знарядь незаконного вилову риби відбулася 28 листопада на березі Київського водосховища поблизу Київської ГЕС. 
 
Масштаби браконьєрства вражають. Якщо у 1991 році було затримано 19000 водних браконьєрів, то в 2013 році їх кількість зросла до 123000. Таке зростання правопорушень на воді пов’язане з двома факторами: почуттям безкарності і вседозволеності.
 

Буде хліб, буде й пісня

Буде хліб, буде й пісня

Саме у такому поєднанні – хліб і пісня – у Вишгородській центральній районній бібліотеці для дорослих відбулося «Свято Хліба», яке організували бібліотека, районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та районний будинок культури «Енергетик». 
 
Ведуча свята, завідуюча відділом обслуговування районної бібліотеки Галина Дмитренко повела учасників свята стежками історії, розповідаючи яким шанованим був хліб в українських родинах. Участь у святі вз ... Читати далі »

Спогади. Роздуми. Публіцистика

Спогади. Роздуми. Публіцистика

У 1946 році мама, можливо, порадившись із нашими омельницькими родичами, прийняла рішення продати хату у Камбурліївці, а натомість купити хату у селі Омельник. Аби бути ближче до рідні. У кінці літа ми вже з мамою й перевезли до Омельника у наше нове помешкання свої убогі пожитки.
 
Пізніше виявилося, що це рішення мог­ло стати для нашої родини фатальним.
 

Вишгородський етап чемпіонату

Вишгородський етап чемпіонату

29 листопада відбувся черговий етап чемпіонату області з жіночого волейболу. Зональні змагання проходили у Вишгороді на базі спорткомплексу ДЮСШ, у яких брали участь команди Бориспільського, Броварського, Обухівського та Вишгородського районів. 
 
У вирішальній зустрічі за вихід у фінальну частину зійшлися волейболістки Бориспільського та Вишгородського районів. У результаті запеклої боротьби, що складалася з п’яти партій, перемогу з рахунком 3:2 святкували наші гості, команда Бориспільського району. < ... Читати далі »

06.12.2014