Головна » 2013 » Серпень » 01

"Асоціація з ЄС - це стратегічний вибір України"

Всі зусилля керівництва України спрямовані на підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це заявив Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов у Берліні під час зустрічі з Федеральним міністром закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле. 

 
«Україна знаходиться на ключовому етапі свого шляху, яким повинен стати листопадовий саміт ЄС у Вільнюсі. Асоціація з Європейським Союзом - це наш цивілізаційний вибір. Сподіваємося на те, що Німеччина скаже своє вагоме слово на користь асоціації», - зазначив Сергій Арбузов. 
 
Він підкреслив, що сьогодні зусилля керівництва України спрямова ... Читати далі »

Система попередження надзвичайних ситуацій

Система попередження надзвичайних ситуацій

«Зміна клімату і посилення техногенного навантаження ставлять нові вимоги перед системою цивільного захисту. Ситуація складна. Ми повинні зробити все необхідне для забезпечення безпеки людей. Перш за все, потрібно діяти на випередження. 


Зокрема, для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (НС) техногенного та природного походження необхідно впроваджувати сучасні технології та використовувати кращі напрацювання радянської системи цивільної оборони», - сказав Віце-прем’єр-міністр, Голова державної комісії з питань техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул під час наради з питань протидії надзвичайним ситуація ... Читати далі »

01.08.2013

Держінформнауки

Держінформнауки

У 2013 році Київським національним університетом імені Тараса Шевченка в Державному науково-контрольному інституті біотехнології і штамів мікроорганізмів зареєстровано новий ветеринарний препарат "Мелавіт” зі стрес-протекторною дією. 


Препарат створено на основі меланіну – біологічно активної речовини, виділеної з антарктичних чорних дріжджів Nadsoniela nigra sp. X-1. Авторами розроблено екологічно безпечну технологію промислового отримання меланіну. Виробництво може бути необмежено масштабованим. 

01.08.2013