Головна » 2013 » Липень » 18

Підготовка фахівців поки що відстає від потреб ІТ-бізнесу

Підготовка фахівців поки що відстає від потреб ІТ-бізнесу

Сьогодні в Україні існує значний кадровий потенціал вітчизняної ІТ-галузі: близько 215 тисяч висококваліфікованих фахівців. При цьому із них 20 тис. - сертифіковані висококласні спеціалісти, що створюють конкурентоспроможну експортоорієнтовану продукцію, зазначає Голова Держінформнауки Володимир Семиноженко. 


Згідно з дослідженнями Exploring Ukraine IT Outsourcing Industry 2012, Україна посідає четверте місце в світі за кількістю сертифікованих IT-фахівців. 40% IT-фахівців працюють у Києві, 19% - в Харкові, 16% - у Львові, 7% - в Дніпропетровську і 4% - в Одесі. 
18.07.2013

Зареєстровано 1,63 млн. заяв від абітурієнтів

Зареєстровано 1,63 млн. заяв від абітурієнтів

Станом на 9.00 год. 18 липня 2013 року у ВНЗ України зареєстровано 1 633 000 заяв від 539 200 абітурієнтів. 


У тому числі: 
– зареєстровано заяв в електронному вигляді – 425 400; 
– зареєстровано заяв у паперовому вигляді – 1 207 600. 

Подано всього заяв до ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації – 272 000. 
18.07.2013

"Давайте розвивати спорт на законодавчому рівні"

Об'єднання народних депутатів з різних фракцій навколо спільної мети сприятиме лише позитивним змінам в українському спорті. На цьому наголосив Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін під час презентаційного засідання найбільшого у Верховній Раді Міжфракційного депутатського об'єднання «Підтримка олімпійського руху та спорту України». 


Виступаючи на засіданні, Равіль Сафіуллін зазначив, що одним із головних завдань держави є оздоровлення нації, формування здорового способу життя, гармонійне виховання здорового, міцного та працездатного покоління. Реалізація всіх цих завдань стоїть в основі абсолютно всіх політичних сил, і втілит ... Читати далі »

18.07.2013

Розвиток сільських населених пунктів

Розвиток сільських населених пунктів

Під керівництвом голови Таращанської районної державної адміністрації Анатолія Смоліженка, на виконання завдання Президента України щодо створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів, відбулась виробнича нарада з начальниками управлінь, відділів та служб райдержадміністрації, керівниками підприємств, організацій, установ та сільськими головами, на якій було розглянуто проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влад. 


Взявши слово, заступник голови райради Анатолій Ткачук зазначив: 

18.07.2013

Віктор Янукович привітав учасників Універсіади

Віктор Янукович привітав учасників Універсіади

Віктор Янукович привітав переможців і призерів XXVII Всесвітньої літньої Універсіади.

Президент України Віктор Янукович привітав Жана Беленюка, Максима Більченка, Віталія Вергелеса, Євгенію Гомон, Олександру Грідасову, Валерію Гудим, Олену Дмитраш, Михайла Ілитчука, Дениса Камерилова, Євгена Карабуту, Вікторію Мазур, Світлану Прокопову, Ганну Різатдінову, Олександра Сенкевича, Ігоря Трунова, Михайла Черкасова, Інну Черняк, Едуарда Шеметила та Дмитра Янчука з успішним виступом на XXVII Всесвітній літній Універсіаді та 
Марту Бойчук, Євгенію Борисову, Луізу Гайнутдінову, Андрія Говорова, Євгенію Гомон, ... Читати далі »

18.07.2013