Головна » 2015 » Березень » 14 » Засідання оперативного штабу
12:55
Засідання оперативного штабу
12 березня у приміщенні адміністративного будинку у Вишгороді під керівництвом заступника голови райдерж­адміністрації Валентини Духоти відбулось розширене засідання  районного оперативного штабу з вирішення питань, пов’язаних з розміщенням, життєзабезпеченням, наданням соціального захисту мешканцям Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей, які переселяються у Вишгородський район для тимчасового проживання, надання допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, їх сім’ям та іншим громадянам України, які перебувають у зоні проведення антитерористичної операції. 
 
Участь у заході взяли представники райдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, соціальних служб району, фонду соціального страхування з тимчасової непрацездатності, медичної галузі, Вишгородської ОДПІ ГУ ДФС, ЗМІ. 
 
Про підсумки проведення благодійної акції «Діти – воїнам АТО» доповіла начальник відділу освіти райдержадміністрації Світлана Чамро.  У результаті проведення різноманітних заходів у рамках зазначеної акції було зібрано коштів на суму 43,227 тис. грн. За участі Ради та благодійного фонду «З відкритим серцем у майбутнє» вирішено: придбати військову форму для бійців АТО (30,780 тис. грн), надати адресну допомогу двом бійцям на хірургічне втручання: Голубенко О.П. (4000 грн), Гега М.Г. (4000 грн), допомогти сім’ям воїнів АТО: Тарарой О.А. (2000 грн), Жаврук Г.В. (2000 грн), Устименко Т.М. (600 грн).
 
Представники медичної галузі району інформували щодо необхідної медичної допомоги пораненим військовослужбовцям для оперативного надання необхідної допомоги. Станом на 11 березня 2015 року за медичною допомогою до КЗ «Вишгородська ЦРЛ» звернулось 267 дорослих та 25 дітей – жителів Донецької області, 219 дорослих та 25 дітей – жителів Луганської області, 18 – дорослих жителів Криму.
 
Про надання медичної та іншої допомоги пораненим військовослужбовцям, які повернулись з АТО, повідомив голов­ний лікар КЗ «Вишгородський районний центр первинної медико-соціальної допомоги». У лікарів загальної практики сімейної медицини на обліку перебувають 34 поранені. Станом на 12 березня 2015 року 5 військовослужбовців після стаціонарного лікування та курсу реабілітації повернулись у зону АТО, 7 за станом здоров’я комісовано, ще 8 чоловік знаходяться на стаціонарному лікуванні в госпіталях. У період реабілітації, коли хворі знаходяться вдома, їх регулярно оглядають лікарі загальної практики сімейної медицини, запрошуються до медичного закладу для проходження обстежень, за необхідності, консультуються вузькими спеціалістами, при потребі, створюють стаціонари вдома. Станом на 12 березня 2015 року до КЗ «Вишгородський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» звернулись 462 чоловіки, з них 193 дитини переселенців з Криму, Донецької та Луганської областей, яким була надана медична допомога.
 
За інформацією управління соціального захисту населення загальна сума виплаченої грошової допомоги відповідно до постанови КМУ від 1 жовтня 2014 р. № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої  території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» становить 2223,4 тис. грн.
 
Помічник районного військового комісару Б. Руденок доповів про здійснення у Вишгородському районі мобілізації. Наразі закінчено другий етап четвертої хвилі мобілізації.
 
За результатами засідання оперативного штабу дано відповідні доручення.
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 465 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus