Головна » 2015 » Травень » 23 » Вірні заповітам славетних пращурів
10:05
Вірні заповітам славетних пращурів
Минулої п’ятниці  у Вишгороді відбулася хресна хода на честь тисячоліття подвигу рівноапостольних святих, князів древньокиївських Бориса і Гліба. Хода розпочалася після божественної літургії та акафісту на честь подвигу святих страстотерпців і їхньої смерті у травневі дні 1000  років тому назад.
     По закінченні хресної ходи, що пролягала від храму святих рівноапостольних великомучеників Бориса і Гліба до одноіменного монументу, розташованого на центральній площі міста, митрополит Київський і всієї України Онуфрій відслужив молебень,  у якому нагадав, що безсмертний подвиг Бориса і Гліба полягав саме у  беззавітному служінні Господу.
 
Голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган зазначив, що неабияким викликом для сьогоднішньої влади є саме забезпечення миру і злагоди між людьми.
 
Начальник управління культури, націо­нальностей та релігій Київської облдерж­адміністрації Ігор Подолянець від імені голови облдержадміністрації Володимира Шандри також привітав присутніх зі святом і наголосив, що служіння своєму народові – головна традиція, започаткована першими святими, канонізованими православною християнською церквою Борисом і Глібом, як ніколи актуальна і сьогодні. І прагнення святих до єдності, порозуміння між владою і народом є основним дороговказом  діяльності для влади і сучасної України.
 
Після офіційної частини присутнім була надана можливість докластися до ікони святих Бориса і Гліба.
 
Того ж дня представники духовенства  Української православної церкви Київського патріархату Вишгородського благочиння зібралися біля пам’ятника відслужити молебень з проханням заступництва  і миру на українській землі.
 
Після молебню  відслужено було панахиду. Священнослужителі Вишгородщини молилися за упокій полеглих, які віддали своє життя за свободу, незалежність і мир на українській землі. 
 
Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 382 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus