Головна » 2015 » Травень » 23

Символ єдності українського народу

Символ єдності українського народу

21 травня українці відзначили День вишиванки – символу, який єднає націю незалежно від мови і місця проживання. 
 
Це свято з’явилося 8 років тому, коли декілька десятків українських студентів одягли вишиванки і вийшли на вулиці своїх міст. Сьогодні це певний всеукраїнський флешмоб «Усі в вишиванках». Цього дня кожне українське місто намагається встановити свій власний святковий рекорд. З проханням підтримати акцію звернувся до вишгородчан голова райдержадміністрації Олександр Горган. Вдягнувши н ... Читати далі »

23.05.2015

Майстер-клас для дітлахів від профі

Майстер-клас для дітлахів від профі

На запрошення голови райдержадміністрації Олександра Горгана та за сприяння Вишгородської міськради цієї неділі на набережній Київського водосховища відбувся перший всеукраїнський профорієнтаційний захід для дітей «Місто професій». 
 
На вході до імпровізованого містечка кожна дитина, отримавши паспорт, мала змогу «влаштуватися на роботу», пройшовши попередній майстер-клас від справжніх професіоналів. Для цього заздалегідь організаторами були підготовлені  станції, де в рамках проекту зібрал ... Читати далі »

23.05.2015

Вірні заповітам славетних пращурів

Вірні заповітам славетних пращурів

Минулої п’ятниці  у Вишгороді відбулася хресна хода на честь тисячоліття подвигу рівноапостольних святих, князів древньокиївських Бориса і Гліба. Хода розпочалася після божественної літургії та акафісту на честь подвигу святих страстотерпців і їхньої смерті у травневі дні 1000  років тому назад.
     По закінченні хресної ходи, що пролягала від храму святих рівноапостольних великомучеників Бориса і Гліба до одноіменного монументу, розташованого на центральній площі міста, митрополит Київський і всієї України Онуфрій відслужив молебень,  у яком ... Читати далі »

23.05.2015

Нетерпимість до проявів корупції

Нетерпимість до проявів корупції

У приміщенні адміністративного будинку відбувся відкритий семінар для громадян у рамках реалізації проекту «STOP корупція в Київській області».
 
Проект започатковано та організовано за підтримки Київської обл­держадміністрації та Вишгородської районної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Участь у семінарі взяли перший заступник голови Київської облдержадміністрації Лев Парцхаладзе, голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган, голови виконкомів місцевих ра ... Читати далі »

23.05.2015

Коли я в очі мамині погляну

Коли я в очі мамині погляну

Слово «мама» росте з нами тихо, як ростуть дерева, сходить сонце, розквітає квітка, як тихо світить вечорова зоря. Мати – захист і притулок для дитини, вона її надія і совість. Усе, що є у нас найкращого, усе від неї.
 
Уперше в Україні День матері почали відзначати 1929 року в Галичині. Після 1939 року це свято було заборонене. Але відновлюється Україна, а разом з нею і свята, які були дорогими нашому народові. З 1990 року День матері повернувся в Україну і відзначається у другу неділю травня. ... Читати далі »

23.05.2015

Виховання патріота – нагальне питання

Виховання патріота – нагальне питання

Справжнього чоловіка, воїна і захисника допомагає виховувати генетична пам’ять дідів-прадідів: славних запорожців і ветеранів Великої Вітчизняної війни, воїнів-афганців і учасників бойових дій. Але одними словами не навчиш, тому походи бойовими стежками, екскурсії до музеїв, зустрічі з воїнами-героями проходять часто. 
 
16 травня учні Синяківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів відвідали меморіал-музей Великої Вітчизняної війни у Пиляві. Біля обеліска Воїну-визволителю відбувся мітинг-реквієм, на якому бул ... Читати далі »

Складаємо глибоку шану ветеранам

Складаємо глибоку шану ветеранам

8 травня у Сухолуччі в День пам’яті та примирення відбулося покладання квітів до братської могили, а 9-го травня відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню Перемоги.  Вшанувати пам’ять полеглих зібрались жителі села та гості. Теплі слова привітання і подяки ветеранам сказані Сухолуцьким сільським головою Оксаною Чуж, директором ТОВ «Дніпро-Л» Г. Крамаренко, які вручили ветеранам квіти і матеріальну допомогу.
 
Про подвиг воїнів та ветеранів говорили  почесні гості – командир 12-го &nbs ... Читати далі »

Українських мадонн голоси повертають у душу надію…

Українських мадонн голоси повертають у душу надію…

Травень багатий святами. Але День матері займає чи не найпочесніше місце, адже Мама для кожного – найрідніша і найдорожча людина, вона – Берегиня родини, сімейного вогнища, її добротою і молитвами тримається весь світ. Віддати пошанівок усім матерям Вишгородщини зібрались вишгородчани у Міжнародний день сім’ї в будинку культури «Енергетик».
 
Самодіяльні колективи Будинку культури підготували цікаву концертну програму. Однак іменинниками на цьому заході можна було назвати лауреата обласного конк ... Читати далі »

Прощавай, творчий сезон!

Прощавай, творчий сезон!

Вишгородський районний Центр художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», як і щороку, у травневі дні радо привітав своїх прихильників на традиційному звітному концерті «ДИВО-шоу» з нагоди закриття творчого сезону-2015.
 
Творчий сезон був насичений і новими, і вже традиційними подіями. З’явилися нові імена, нові колективи, і вони вже навіть мають певні здобутки. Новим доробком і новими перемогами можуть похвалитися також і наші відомі колективи.