Головна » Толкуньська громада

Складаємо глибоку шану ветеранам

Складаємо глибоку шану ветеранам

8 травня у Сухолуччі в День пам’яті та примирення відбулося покладання квітів до братської могили, а 9-го травня відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню Перемоги.  Вшанувати пам’ять полеглих зібрались жителі села та гості. Теплі слова привітання і подяки ветеранам сказані Сухолуцьким сільським головою Оксаною Чуж, директором ТОВ «Дніпро-Л» Г. Крамаренко, які вручили ветеранам квіти і матеріальну допомогу.
 
Про подвиг воїнів та ветеранів говорили  почесні гості – командир 12-го &nbs ... Читати далі »

Підбивали підсумки за рік

Підбивали підсумки за рік

Минулого тижня у селі Толокунь пройшла зустріч жителів села з сільським головою Наталією Кальченко та депутатом районної ради Віктором Куляєвим, котрий уже не один рік допомагає вирішувати справи місцевій громаді. 
 
На зустрічі обговорили роботу, що була зроблена за останній рік. У 2013 році, за рахунок перевиконання дохідної частини, сільська рада змогла зробити ремонт адміністративного приміщення. Було замінено 10 дерев’яних вікон на металопластикові, придбано металочерепицю та допоміжні матеріали для перекриття даху сільради.
 
До усіх свят, окрім особистих вітань, мешканці села отримували подарунки, 9 травня, наприклад, була надана м ... Читати далі »

Подвиг «Вєрного» живе у серцях

Подвиг «Вєрного» живе у серцях

Пам’ятний знак бойовому кораблю Пінської військової флотилії канонерському човну «Вєрний» відкрито в селі Толокунь. 

 
– Урочистості відбулися 14 липня, але їм передувала велика пошуково-дослідницька робота, – розповідає голова ради громадської організації «Київське військово-історичне товариство» Олександр Чудновець, – по суті, це пам’ятник усім морякам кораблів, екіпажі яких брали участь у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років і загинули в акваторіях рік Дніпра, Дунаю, Дністра, Волги, у водах Чорного та Азовського морів. 
 
Канонерськи ... Читати далі »

З вірою у світле майбутнє

З вірою у світле майбутнє

Урочисто проведений день села Толокунь – приклад, без сумніву, позитивний з усіх сторін. 

 
Яскравий і змістовний концерт художньої самодіяльності, теплі та приємні слова сільським ювілярам, побажання молодим працівникам села, слова вдячності ветеранам праці, наскрізь пронизані сумом спогади односельчан про важкі часи воєнних та повоєнних лихоліть. 
 
В піснях, що лунали зі сцени сільського клубу з вуст фольклорного колективу «Вахівчанка», хоч і були нотки смутку, але, лише як відображення тонкої української натури. Гумористичні мініатюри у виконанні молодих сельчан лунали пар ... Читати далі »