Головна » 2016 » Квітень » 14 » Сьогодні старшокласники – завтра майбутні керівники
18:06
Сьогодні старшокласники – завтра майбутні керівники

Минулого вівторка будівля адмінбудинку у Вишгороді наповнилася голос­ним дитячим гомоном та сміхом. Дзвінке щебетання заповнило коридори – це старшокласники вишгородських шкіл прийшли побачити, як працюють очільники району та органи влади загалом.
Школярі знайомилися з роботою органів державної влади і органів місцевого самоврядування за ініціативи команди проекту «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей» у Вишгородському районі, координатора Тараса Івасенка, та за підтримки голови райдержадміністрації Олександра Горгана, голови районної ради Ростислава Кириченка та Вишгородського міського голови Олексія Момота. Також участь у заході взяла Тетяна Бражнікова, секретар міської ради.
У великій залі учнів гостинно привітали очільники міста і району та запросили на екскурсію до своїх кабінетів, аби показати свої робочі будні, так би мовити,  із середини. 
 – Я вітаю всіх у цій адміністративній будівлі, у якій одночасно зосереджені три органи влади. Орган державної влади – районна державна адміністрація, районна рада – орган місцевого самоврядування і міська рада – орган місцевого самоврядування Вишгорода. У вас є унікальна можливість познайомитися з роботою кожного окремо. Маю надію, що після сьогоднішнього дня адмінбудинок не буде для вас якоюсь загадковою будівлею у центрі міста, – сказав голова райдержадміністрації Олександр Горган.
Тож молоді юнаки та дівчата поринули в атмосферу роботи держслужбовців. Напевно, кожен подумки примірював на себе роль мера, голови районної ради та  голови райдержадміністрації чи, принаймні, заступника. 
Про свої обов’язки та специфіку роботи в ході інтерактивної бесіди розповіли голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган, голова районної ради Ростислав Кириченко та Вишгородський міський голова Олексій Момот. Діти уважно слухали кожного та ставили запитання, аби не пропусти жодної деталі і ще більше дізнатися про цікаву та, водночас, відповідальну роботу. 
Зокрема, Олексій Момот поділився планами про будівництво паркових зон і креативної спортивної локації на набережній Київського водосховища. Учнів зацікавили такі новини, адже в майбутньому це буде затишне місце для дозвілля. Діти також познайомилися з Ростиславом Кириченком, який розповів їм про роботу місцевого самоврядування і запевнив, що його двері завжди відкриті для молоді, яка має цікаві ідеї чи пропозиції.
Після екскурсії ми поцікавилися в учнів про їх враження від спілкування з керівниками.
– Найбільше нам сподобався Олександр Горган, який творчо підійшов до зустрічі з нами. Пояснював нам про свою роботу доступно і зрозуміло, – каже Вікторія Строкань, учениця 9-го класу гімназії «Інтелект».
– Я дізнався багато нового: у нашої влади є проекти та чіткі плани щодо розвитку нашого міста і району, – розповів Данило Дем’яненко, учень 9-го класу тієї ж гімназії.
– Було дуже цікаво дізнатися, як тут все працює, чим займаються чиновники, бо дійсно є певний скепсис щодо влади. Але після цієї зустрічі все стало прозоро та зрозуміло, бо Олександр Горган щиро спілкувався з нами. Усе докладно пояснював, відповідав на наші запитання. У мене є довіра до цієї людини, – сказала Олеся Грінчук, учениця 11-го класу гімназії «Інтелект».
Не менш яскравою була і друга частина заходу, яка змінила захоплюючу екскурсію, – творчий продукт від учнів, у якому вони мали зобразити Вишгород через п’ять років. Озброївшись різнокольоровими маркерами та ватманом, старанно і вдумливо старшокласники вимальовували модель рідного міста, вносячи свої корективи, побажання і пропозиції, які наприкінці презентували присутнім. Найчастіше звучали пропозиції щодо озеленення міста, побудови кінотеатру, торгових і розважальних центрів, відновлення руху електрички до Києва та розвитку туристичних маршрутів. Також були пропозиції щодо створення баскетбольних майданчиків і покращення якості харчування в школах. Діти вимагали жорсткого контролю за продажем алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім , а також дієвої боротьби з палінням у громадських місцях.
Координатор проекту Тарас Івасенко запевнив, що це не просто малюнки – кожна дитяча пропозиція буде почута, тим паче, що всі побажання реальні та потребують лише часу й певних коштів для реалізації. Секретар міської ради Тетяна Бражнікова пообіцяла, що у вересні дітей знову запросять на зустріч з представниками районної і міської влади, і чиновники відзвітують, що було зроблено, що залучено в проекти із запропонованих школярами  ідей. 
Що ж до школярів, то вони були приємно вражені екскурсією та вдячні організаторам за цікавий і з користю проведений день.

Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово». Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 549 | Додав: slovo
comments powered by Disqus