Головна » 2017 » Січень » 26 » «Соборна моя Україно, хай буде щасливим твій шлях»
18:49
«Соборна моя Україно, хай буде щасливим твій шлях»

Саме таку назву мав день інформації, який пройшов у Вишгородській центральній районній бібліотеці для військовослужбовців строкової та конт­рактної служби військової частини 3077 Національної гвардії України до Дня Соборності України.
Бібліотечні працівники Юлія Брушневська, Лариса Калінкевич та Галина Дмитренко підготували історичний екскурс про проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулось 22 січня 1919 року, та ознайомили присутніх з книжковою виставкою «Любіть Україну», на якій було представлено учбову, довідкову, науково-популярну літературу з історії суспільно-політичного, революційного, національно-визвольного руху в Україні. 
Більше семи років бібліотека підтримує тісні партнерські зв’язки з військовими частинами, що розташовані на території Вишгородського району, проводимо там різні масові заходи – години державності, літературні вечори, бібліографічні огляди літератури, дні інформації . І цього разу видання, розміщені на виставці, та перегляд на відеопроекторі документального відеоряду про свято Соборності України викликали великий інтерес у молодих воїнів, які прагнуть бути гідними нащадками героїчного минулого нашої багатостраждальної України. 
Таким чином бібліотечні працівники роблять вагомий внесок у патріотичне виховання молодих громадян України, підростаючого покоління захисників Вітчизни.
Адже тільки на традиціях честі та відданості ще за часів Київської Русі, козацтва, вивчаючи історію своєї країни та її народу, воїни сучасної армії, військово­службовці вчаться вірності своєму народові, високому професіоналізму та майстерності при виконанні завдань, попри усі перешкоди та труднощі, негаразди, на превеликий жаль, військові конфлікти, що виникають у країні.
Віримо, що такі заходи сприятимуть патріотичному та національному вихованню, підвищенню відданості українському народові, прагненні бачити свою країну вільною, демократичною, соборною, суверенною європейською державою. Нехай єдність  і свобода роблять нас гідними нащадками батьків і всіх здобутків України.

Галина ДМИТРЕНКО, 
завідуюча відділом обслуговування Вишгородської центральної районної бібліотеки

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 484 | Додав: slovo
comments powered by Disqus