Головна » 2016 » Квітень » 25 » Щоб рибку їсти, треба у воду лізти
12:56
Щоб рибку їсти, треба у воду лізти

З 1 квітня по 9 червня на водоймах Київської області встановлено заборону на вилов водних біоресурсів у зв’язку з періодом нересту. Під час нерестової кампанії ГО «Асоціація рибалок-промисловиків» спільно з органами рибоохорони та науковими установами традиційно здійснює заходи із рибогосподарської меліорації.
У період з 13 по 15 квітня на Київському водосховищі здійснено заходи із встановлення штучних нерестовищ. Доцільність цього заходу зумовлена недостатньою кількістю нерестових площ у нижній частині Київського водосховища. Завдяки здійсненню таких рибницько-меліоративних заходів збільшується площа нерестовищ і рибопродуктивність водосховища в цілому. Роботи по встановленню штучних нерестовищ здійснені відповідно до науково-біологічного обґрунтування Інституту рибного господарства УААН.
До заходу долучились провідний спеціаліст відділу іхтіології та регулювання рибальства управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Київській області Г. Надюк, голова ГО «Асоціація рибалок-промисловиків» М. Шинкаренко, заступник голови ГО «Спілка рибалок та мисливців України» А. Прокопенко, члени ГО «Асоціації рибалок-промисловиків»  Т. Потоцька, Є. Курочка, С. Буяло, Л. Буяло, В. Кисіль, А. Михальцов, С. Вакульчик, В. Вакульчик, Н. Лавренок, В. Іващенко та представники користувачів Київського водосховища та  члени ГО «Зелений корпус».
ГО «Асоціація рибалок-промисловиків» розроблено план заходів щодо охорони водних біоресурсів та створення сприятливих умов для проходження нересту риби на Київському та Канівському водосховищах в нерестовий період 2016 року, згідно з яким заплановано поповнення Київського водосховища молоддю цінних промислових видів риб, а також проведення спільних рейдів з органами рибоохорони, представниками Держекоінспекції та громадськістю.
ГО «Асоціація рибалок-промисловиків» спільно з ГО «Зелений корпус» запланована низка заходів щодо благоустрою та поліпшення санітарного стану прибережних територій Київського водосховища та дренажного каналу Київської ГЕС.

Інф. «Слова»
Фото Антона ПРОКОПЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 553 | Додав: slovo
comments powered by Disqus