Головна » 2014 » Серпень » 30 » Рада має працювати на район
10:34
Рада має працювати на район
Нас обирали в районну раду люди – наші виборці. Вони довірили нам депутатські мандати, щоб ми спільно працювали на авторитет району і його влади, сприяючи наповненню бюджету та економічному і соціальному розвитку району. Задля цього ми маємо співпрацювати, яку б політичну силу не представляли сьогодні або вчора. Головне – аби це йшло на благо громади. 
 
Рада має працювати. Але, здається, комусь хотілося б бачити якісь баталії у районній раді, щоб ми чубились, а робота стояла. Кому ж від цього буде краще? 
 
У державі вкрай важка політична та економічна ситуація, на Сході країни проходить антитерористична операція. У нас, як у депутатів, дуже велика відповідальність перед виборцями. А чим займається районна рада? Що було зроблено цією радою після обрання нового голови? Адже вже минуло набагато більше, ніж сто днів, то мають бути хоча б якісь перші підсумки роботи. Наразі ці питання без відповіді. 
 
Чи знає голова районної ради, чим сьогодні займається депутат районної ради? Скільки і які питання вирішує він у своєму окрузі? Знову у відповідь – тиша. Як депутат райради та голова комісії з питань законності, правопорядку, боротьби з організованою злочинністю та корупцією я намагаюся виконувати настанови моїх виборців, вирішуючи їхні нагальні питання. Жодний житель району, який звертався до мене за вирішенням наболілих питань не отримував негативної відповіді. Але один у полі не воїн. Потрібна команда однодумців. Хочеться вірити, що ні голова райради, ні голови фракцій, ні голови та члени комісій райради не зацікавлені у розвалі району та сплюндруванні авторитету ради та депутатів. Адже ніхто не прийде і не робитиме за нас нашу роботу. 
 
У районі є багато нагальних питань. Це і дозвілля молоді та створення умов, коли молодь замість бару піде до спортивної секції або культурного закладу, бо це має бути модніше та цікавіше. Це і офіційне працевлаштування на підприємствах району, бо це має відповідати моральним переконанням роботодавців. Це протидія наркоманії, бо такий спосіб життя не в тренді та має викликати загальну огиду. Це і відмова від давання й отримання хабарів та знищення інших видів корупції, бо це вбиває наше суспільство. А ще – і наповнення бюджету, і виплата пенсії, і матеріально-технічне забезпечення медичних та навчальних установ. Тобто все, з чого складається життя району.
 
Якщо ми декларуємо європейські цінності, то наші дії мають бути логічними, а головне – законними. Переосмислюючи все, що відбулося останнім часом, нам усім важливо зберегти напрацьований позитив, примножуючи його новими надбаннями. Тоді й до Європи стане ближче.
 
Наша біда у тому, що як тільки змінюється влада, усе, що було напрацьовано попередньою владою, «йде у відставку» разом із нею. Як у славнозвісному «Інтернаціоналі» «...до основанья, а за тем...». На жаль, руйнувати вдавалося всім, а от будувати... 
 
Нам усім треба навчитися знаходити раціональне зерно. Повірте, воно є, треба лише мати сумління, щоб його побачити. Народний депутат України Ярослав Москаленко та депутат обласної ради Олександр Приходько і сьогодні, і коли перебували на керівних посадах у районі робили і роблять вагомий внесок у розбудову та розвиток Вишгородщини. Збагачуючись їхнім досвідом, напрацюваннями та надбанням власної роботи, ми врешті-решт маємо збудувати європейську державу для людей. Важливо враховувати думки і побажання усіх членів суспільства, дослухатися до них. Адже не можна, як погані учні, вирвати з підручника сторінку, викинути її ніби нічого й не було. Не можна влаштувати депутатам насильницьке голосування, а потім норовливо робити вигляд начебто так і має бути. Я чекаю від сьогоднішнього керівництва ради певних кроків задля консолідації депутатів навколо зрозумілої всім мети та, на підставі підсумків за перші сто днів роботи, визначення напрямку подальшого розвитку району. Або ми всі разом працюємо на район, або гріш нам всім ціна і не варті ми довіри населення. 
 
Я глибоко переконаний, що славу Україні треба робити разом щоденною копіткою результативною працею. Отоді і буде Україні і слава, і воля!
 
Віктор КУЛЯЄВ,
депутат районної ради
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 445 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus