Головна » 2017 » Березень » 9 » Проблему потрібно вирішити системно
22:06
Проблему потрібно вирішити системно

Минулого тижня виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації В’ячеслав Савенок провів виїзну нараду у приміщенні  Демидівської сільської ради. Приводом  для наради стали скарги від мешканців села щодо стану централізованої каналізаційної системи, а саме ділянки по вулиці Київська, 55. 
 До обговорення були запрошені директор ВМКП «Водоканал» Георгій Чабан, як експерт, та начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства РДА Дмитро Ликов.
Демидівський сільський голова Василь Дідок розповів,  що  каналізаційні стоки  житлового будинку по вулиці Київська, 55, постійно забивають колектор і виходять на поверхню із неприємним запахом та потрапляють у водозабір. За словами Василя Олексійовича, під час проектування системи каналізації зазначеного будинку були допущені помилки, які і призвели до таких наслідків. Жителі  будинку також скидають до унітазів непотрібні предмети та сміття, що призводить до засмічення каналізації. Місцеве комунальне підприємство просто не встигає чистити колектор. 
Після огляду аварійної ділянки за підсумками наради В. Савенком прийнято рішення: начальнику відділу містобудування та архітектури Дмитру Ликову невідкладно замовити топографічну зйомку території біля будинку по вулиці Київська, 55, і негайно надати її у райдержадміністрацію. Потім замовити виконання проектно-вишукувальних робіт у відповідній профільній організації, з розробленням кошторису щодо вартості обладнання та необхідних робіт для приведення в робочий стан каналізаційної системи.
Також В’ячеслав Савенок наголосив, що цю проблему потрібно вирішувати системно та якісно, тому після отримання кошторису будуть вишукані необхідні кошти, аби каналізаційну систему привести до ладу, навіть якщо йтиметься про капітальну реконструкцію.

Інф. «Слова»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 487 | Додав: slovo
comments powered by Disqus