Головна » 2014 » Липень » 26 » Питання розглянуті, затверджені відповідні рішення
11:16
Питання розглянуті, затверджені відповідні рішення
Як ми вже повідомляли, відбулася 37-ма сесія районної ради шостого скликання.  У сесійній залі зареєструвалися 33 депутати з шестидесяти. 
 
Засідання розпочалося з хвилини мовчання за воїнами, які загинули під час антитерористичної операції, серед них – двоє наших земляків.
 
Перед розглядом порядку денного сесії голова районної ради Ірина Побідаш зачитала присутнім депутатські звернення та відповіді, що надійшли. 
 
Серед відповідей, що привернули особ­ливу увагу депутатів, був лист з Вишгородської ОДПІ щодо правомірності використання резиденції «Межигір’я». Зауваживши, що за всіма фактами, наведеними депутатами, здійснюється перевірка, керівництво ОДПІ запропонувало створити спільну з депутатами райради комісію щодо перевірки законності діяльності підприємств на «Межигір’ї». Голова постійної комісії райради по боротьбі з організованою злочинністтю та корупцією депутат Віктор Куляєв, який готував запит, реагуючи на таку відповідь зазначив, що завдання з подібних перевірок згідно законодавства покладені на СБУ, прокуратуру та міліцію. 
 
– Депутати сьогодни не мають права здійснювати якісь оперативно-розшукові заходи, – зазначив Віктор Куляєв, – а намагання створити спільну з райрадою комісію – це спроба перекласти проблему з хворої голови на здорову.
 
Наступним виступив депутат Віктор Бояринов, який доповів про складання поноважень у райраді депутата-«свободівця» Ігоря Левченка, обраного депутатом обласної ради та обрання на його місце наступного за черговісттю у виборчому списку представника ВО «Свобода» Артема Рубана.
 
Далі голова районної ради Ірина Побідаш зачитала звернення депутатів Наталії Клебан та Валентини Духоти щодо перевищення повноважень та порушення депутатської етики. У зверненнях наголошувалося на тому, що голова райради має публічно вибачитися перед безпідставно звинуваченими депутатами за неетичну, як вони вважають, поведінку.  
 
Як повідомила Ірина Побідаш, відповідні комісії ще не розглядали зазначені звернення через відпустки членів цих комісій та зазначила, що за наявності кворуму в комісіях звернення будуть розглянуті. 
 
Також голова районної ради довела до відома депутатів відповідь на депутатське звернення щодо пропозицій на зниження ціни на деякі види лікарських засобів та медичних виробів від Міністерства фінансів Україні. 
 
Під час розгляду питання про хід виконання районної програми «Підтримка та відродження українського села» на период до 2015 року депутат Лідія Дума поцікавилася у присутнього заступника начальника управління сільського господарства райдержадміністрації Василя Хом’ячука: «Чи буде в районі хтось займатися землями, що викуплені, як паї? Чи є у нас відповідна особа чи контролюючий орган?». 
 
Відповідаючи на запитання, Василь Хом’ячук зазначив, що в районі працює інспекція з сільського господарства, яка за призначенням контролює цю роботу. «Кожен громадянин нашої країни, якій має акт на землю, може здати землю в оренду для використання її за призначенням, а ми діємо в межах своїх повноважень», – зауважив чиновник.
 
Пропонуючи до розгляду питання «Про встановлення тарифів на централізоване теплопо­стачання та водовідведення у ВРКП «Вишгородтепломережа», голова районної ради Ірина Побідаш запросила для роз’яснень керівника ВРКП  Юрія Колупайла, який повідомив, що діючі тарифи затверджені в середині 2011 року. Через підвищення ціни на електроенергію та зростання мінімальної заробітної плати, сьогодні ці тарифи не покривають навіть собівартість надання послуг. Таким чином, підприємство останнім часом потерпає від збитків. ВРКП «Вишгородтепломережа» звернулась до Державної інспекції з контролю за цінами й отримала позитивний висновок щодо обгрунтованості поданих тарифів. Оскільки підприємство, крім іншого, потребує постійного розвитку, модернізації і певного рівня рентабельності, тариф для населення буде складати 15 грн 12 коп за кубічний метр, для бюджетних організацій – 16 грн 87 коп, для інших споживачів – 19 грн.
 
Депутати відклали розгляд питання щодо оформлення оренди земельної ділянки для встановлення ретранслятора мобільного оператора «МТС» у зв’язку з невизначенністю з боку сільської ради.
 
Ірина Побідаш запропонувала на розгляд депутатів проект звернення до Кабінету Міністрів України стосовно резиденції «Межигір’я» про оголошення її історико-культурним заповідником загальнодержавного значення та, зокрема, відновлення на його території Свято-Межигірської лаври. З цього приводу взяв слово представник Самооборони Вишгородського району Андрій Ганапольський, який зазначив, що громада Вишгородщини, Самооборона та Автомайдан сьогодні забезпечують збереження майна та цінностей «Межигір’я». Він висловів загальне прохання щодо участі у всіх обговореннях, що стосуються цієї резиденції, тобто – громадських слухань.
 
Також був зачитаний лист-подяка на адресу депутата Вишгородської районної ради Костянтина Непопа та депутата Хотянівської сільської ради Олександра Стеценка від районного військового комісаріату, депутату Тетяні Поповій від мешканців села Лебедівка за постійну турботу та допомогу у вирішенні нагальних питань, а депутат Віктор Куляєв подякував депутату Валентину Титаренку за допомогу у продовольчому забезпеченні підрозділів Национальної гвардії України та медичних установ району.
 
Оголошенно звернення від представників батьківського комітету дитячо-юнацької спортивної школи з водних видів спорту з приводу її величезних боргів та прохання недопустити банкрутства.
 
Як повідомила з цього приводу депутат Валентина Духота, жодних перешкод для функціо­нування школи водних видів спорту немає. Тут існує проблема з роз’яснювальною роботою серед батьків та тренерсько-викладацького складу школи.  Є комунальне підприємство «Навчально-спортивна база» і є ДЮСШ з водних видів спорту, яка орендує у бази необхідні для функціонування приміщення. На сьогодні виникли питання саме до роботи комунального підприємства, які розглядалися на депутатській комісії і колегії райдержадміністрації. А школа працює у звичайному режимі, йде навчально-тренувальний процес, займається близько двохсот дітей. Єдине, що потрібно, – кошти для ремонту деяких приміщень.
 
Депутат Генадій Панамарчук додав, що всі питання комунальної власності у плановому порядку будуть винесені на комісію з питань комунальної власності для надання відповідних пропозицій.
 
Підсумовуючи роботу сесії, варто зазначити, що усі питання, винесені на сесію, розглянуті та затверджені відповідні рішення.  
 
Інф. «Слова»
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 416 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus