Головна » 2014 » Липень » 19 » Перевіряти алгеброю гармонію цифр
10:14
Перевіряти алгеброю гармонію цифр
Бухгалтерська професія одна з найдавніших. Розповідь у Біблії, що Бог зробив у перший і наступні дні – ніщо інше, як складова бухгалтерської роботи. Якщо розкласти по поличках біблійний текст, то виявиться, що у ньому присутні складові інвентаризації, статистики, аналітики, передбачення майбутнього. 
 
Сфера професійної діяльності сучасного бухгалтера дуже об’ємна. Йому потрібно знати не лише бухгалтерський і податковий облік, а й володіти спеціалізованим програмним  забезпеченням, орієнтуватися у цивільному, господарському, трудовому праві, у кадровому діловодстві, у соціальному та пенсійному страхуванні, у касових операціях і навіть у технології виробництва (інакше калькуляцію не скласти). Саме такий творчий колектив централізованої бухгалтерії відділу освіти Вишгородської районної державної адміністрації. Колектив з одинадцяти працівників під керівництвом в.о. головного бухгалтера Олени Карасевич обслуговує 920 працівників освітянської ниви. Це старший економіст Валентина Кузнєцова, економіст Інна Юхименко, бухгалтери Таміла Савонюк, Тетяна Галактіонова, Світлана Левченко, Любов Бондар, Олександра Савенко, Ганна Шаравар, Лариса Шевченко, Наталія Левченко – люди, які знають  і люблять професію бухгалтера, які вміють швидко вчитися і мають для цього бажання і навички.
 
Вони практично будь-який процес можуть зафіксувати за допомогою цифр і здійснити аналіз того, наскільки він проходить у потрібному напрямку, адже бухгалтер — не просто професія, це покликання, якого гідні лише наполегливі, старанні та креативні люди. Сучасний бухгалтер зобов’язаний тлумачити й аналізувати цифри, аби «перевіряти алгеброю гармонію», не на рівні емоцій і припущень, а доб­ре перевіреним інструментом фіксувати фінансову та економічну температуру підприємства.
 
Тож у день професійного свята всім знавцям бухгалтерської справи, і працівникам централізованої бухгалтерії відділу освіти зокрема, кожному бухгалтеру в цей день люди висловлять подяку і шану за скромну, але вкрай необхідну копітку працю, яка  була і є основою і підґрунтям фінансового благополуччя трудового колективу, а отже і кожного з його членів.
 
Максим Коломієць, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 424 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus