Головна » 2015 » Квітень » 18 » Обереги для воїнів АТО
11:07
Обереги для воїнів АТО
Дитяча творчість нікого не лишає байдужим. Роботи, створені  руками юних майстрів, дивують своєю безпосередністю, фантазією, оригінальністю.
 
Представлення виробів на широкий загал є важливою подією в житті юних митців. Саме з метою презентації досягнень виконавської майстерності вихованців Вишгородський районний центр художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», окрім власної постійно діючої виставки, проводить виставки спільно з благодійним фондом «Святої Ольги». Неод­норазово голова благодійного фонду Володимир Малишев ініціював проведення виставок творчих робіт гуртківців центру творчості у приміщенні фонду. Окрім можливості представити роботи, діти за традицією отримують від фонду солодкі подарунки. 
 
Ось і цього разу виставка творчих робіт вихованців гуртків «Чарівні кольори» та «Колібрі» зустрічає відвіду­вачів благодійного фонду «Святої Ольги» та примушує кожного гостя спинитися і замилуватися яскравими непов­торними образами. 
 
Зачарували вони і народного депутата України Ірину Суслову, яка нещодавно завітала до фонду і зустріла там вихованців гуртків, їх керівників – Любов Янішевську та Ольгу Носак. Милуючись експозицією, пані Ірина звернула увагу на панно з численними дрібненькими ляльками-мотанками, які єдиним хороводом обхопили жовто-блакитне сонеч­ко. Ляльки, поєднані в пару – козак і українка, різняться своїм одягом, для його оздоб­лення діти використали клаптики паперу, стрічки, нитки, вишиту тасьму, бісер. Кожна пара – неповторна і може слугувати прикрасою для одягу. 
 
Ось так і виникла ідея проведення майстер-класу з виготовлення цих мініатюрних ляльок, щоб слугували оберегами для наших воїнів, які захищають цілісність України в зоні АТО. І вже за два тижні голова Благодійного фонду «Святої Ольги» Володимир Малишев зустрічав гостей, які завітали на майстер-клас. Серед гостей – народний депутат України Ірина Суслова, директор Вишгородського районного центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» Олена Андріяш, радник голови Вишгородської районної ради Олег Опімах, настоятель храму Пресвятої Богородиці отець Тарас, президент всеукраїнської громадської організації «Молода країна» Андрій Пещерін, член ради Громадського порядку Вишгородського району Віктор Пустовий, вихованці гуртка «Чарівні кольори» зі своїм керівником Любов’ю Янішевською.
 
Усіх присутніх привітав голова благодійного фонду «Святої Ольги» Володимир Малишев. Настоятель храму Пресвятої Богородиці отець Тарас вручив подяки голові благодійного фонду Володимиру Малишеву і президенту Всеукраїнської громадської організації «Молода країна» Андрію Пещеріну за доброчинну діяльність, після чого звернувся до присутніх з напутнім словом і благословенням на добру справу. 
 
Віримо, що тепло і любов, з яким було створено ляльки-обереги, зігріють і вбережуть кожного нашого бійця та допоможуть наблизити довгоочікуваний мир.
 
Оксана ДАНИЛОВА,
заступник директора ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт»
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 797 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus